Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

VIDEO: Učenici i profesori hodočastili na Brdo ukazanja

Učenici, profesori i ostali djelatnici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića obilježili su danas Dan škole hodočašćem od Čitluka do Brda ukazanja.

Dan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića obilježen je na 21. godišnjicu fra Slavkove smrti, a zbog pandemije nije bilo uobičajene proslave, nego su učenici i djelatnici velikom čovjeku odali počast molitvom i hodočašćem koje se odvijalo od zgrade škole do Brda ukazanja, kroz Čitluk, Krehin Gradac, Vionicu i Bijakoviće.

Tijekom života fra Slavko Barbarić učinio je mnoga dobra djela za mlade i pokrenuo projekte za njihovu dobrobit, na čemu su mu danas učenici i djelatnici SŠ dr. fra Slavka Barbarića zahvalili. U zajedničkoj molitvi kod Gospinog kipa na Brdu ukazanja hodočasnici su se također prisjetili svih pokojnih učenika i djelatnika škole, te izrekli molitve za ostale nakane, nakon čega je fra Goran Azinović hodočasnicima udijelio Božji blagoslov.

Nakon hodočašća na Brdo ukazanja, djelatnici SŠ dr. fra Slavka Barbarića predvođeni prof. Adelom Škutor, ravnateljicom škole, pridružili su se članovima fra Slavkove obitelji i ostalim hodočasnicima koji su hodočastili od fra Slavkove rodne kuće do Međugorja, u odavanju počasti na groblju Kovačica.

Uz današnje hodočašće povodom proslave Dana škole održano je odbojkaško natjecanje učenika i profesora, a učenici će Dan škole obilježiti i sudjelovanjem u natječaj čija su inspiracija riječi pokojnog fra Slavka Barbarića.

WordPress Video Lightbox