Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Hodočasnici hodočastili od Dragićine do Međugorja

Hodočašćem od rodne kuće fra Slavka Barbarića u Dragićini do Međugorja danas je započelo obilježavanje 21. obljetnice smrti ovog znamenitog franjevca. Hodočasnici su na svom putu od Dragićine do Međugorja molili i pjevali duhovne pjesme, a po dolasku u Međugorje posjetili su fra Slavkovo posljednje počivalište u groblju Kovačica.

U zajedničkoj molitvi ondje su im se pridružili djelatnici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića iz Čitluka, koji su također sa svojim učenicima danas hodočastili od Čitluka do Brda ukazanja.

Hodočašće od fra Slavkove rodne kuće do Međugorja prošle je godine prvi put održano na inicijativu molitvene grupe „Gospa, Majka moja“ koju su s radošću prihvatili članovi fra Slavkove obitelji, župljani župe Čerin i župe Međugorje, a tako je bilo i ove godine.

Obilježavanje 21. godišnjice smrti fra Slavka Barbarića, čiji grob danas posjećuju mnogobrojni, nastavit će se poslijepodnevnim programom u okviru kojega će se moliti Put križa uz Križevac i slaviti sv. Misa za pokojnog fra Slavka Barbarića u međugorskoj župnoj crkvi.

WordPress Video Lightbox