Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Evergreen
fest
Evergreen Fest

Evergreen Fest, sada već tradicionalni festival prvi put organiziran je spontano 2012. godine povodom 25 godina postojanja Caffe Evergreena-Grina Čitluk, koji postoji još od 1987 godine. Prvo izdanje Evergreen Festa trajalo je 25 dana (1.8 -25.8.) sa svakodnevnim glazbenim, kulturnim sadržajem kroz Evergreen-Grin Čitluk i sa finalnom koncertnom večeri grupe PSIHOMODO POP na gradskom trgu.

Veliki uspjeh i odjek ovog projekta na kraju je doveo do toga da je osnovana i udruga „EVERGREEN FEST“ , koja je pokrenuta entuzijazmom i željom organizatora da stvore uspješan projekt, koji će ojačati ne samo lokalnu kulturnu i glazbenu ponudu, nego i onu na razini čitave BiH.

evegreenfest10
evergreen_fest1

Kroz Evergreen Fest afirmirali su se brojni lokalni umjetnici, koji su osvajali nagrade na natjecanjima u BiH i regiji, bendovi koji su ustrajali i snimili svoje prve albume kao što je lokalna rock grupa  „NEŠTO IZMEĐU“ te Adrijan Aco Marinčić najmlađi pobjednik “Gitarijade na putu za jug”,  Vinko Čemeraš- pobjednik glazbenog reality show-a The Voic Hrvatska za 2019. godinu,  Josipa Palametu, Sestre Ramljak,  i Maja Gagro, magistrica povijesti umjetnosti i filozofije, koja je kroz festival brandirala tehniku izrade nakita “brush&wood”.

evergreen_fest2
Evergreen_fest3

Sav glazbeni sadržaj se odvija u sklopu Evergreen-Grin Čitluk,  gdje je do sada nastupilo na stotine izvođača, a pored glazbenog sadržaja organizirane su i književne večeri, putopisi, izložbe neafirmiranih umjetnika, izložbe fotografija, stand up večeri, radionice za djecu i odrasle te razni zabavni sadržaji. 

Pored toga organizirane su velike koncertne večeri na otvorenom gdje je publika mogla uživati u koncertnim nastupima renomiranih grupa regionalne glazbene scene, različitih urbanih žanrova, poput grupe PSIHOMODO POP , grupa S.A.R.S,  ATOMSKO SKLONIŠTE, URBAN, ZABRANJENO PUŠENJE, TBF, LAKA, PUNČKE, PIPS CHIPS &VIDEOCLIPS, grupa „ZAA“, PAVEL, ZOSTER,  POSTOLAR TRIPER,  BRKOVI , DETOUR, RUNDEK CARGO TRIO,  MORT, ARTAN LILI, IN ROOTS, NENO BELAN & FIUMENS, KOJOTI, GUSTAFI, BELFASTFOOD, NOLA, ZDENKA KOVAČIČEK, JUSTIN’S JOHNSON, SOUL FINGERS, CROSSROADS BLUES BAND itd. 

Evergreen_fest4
Evergreenfest_5
Evergreen_fest7
evergreenfest8

Evergreen Fest je kroz svoje djelovanje uvelike obogatio kulturnu scenu grada, stvorio je pozitivan ugled manifestacije kod lokalne zajednice, te je  prepoznat kao dio opće kulturne ponude grada Čitluka i regije Brotnjo.

Vijesti

Sorry, nothing found.

WordPress Video Lightbox