Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Susreti pod
hrastom
Susreti pod hrastom

Prva književno-glazbena manifestacija “Susreti pod hrastom” održana je u spomen na hrvatskog pjesnika fra Janka Bubala. Ideja vodilja za pokretanje Susreta bila je oživjeti uspomene na pokojnog fra Janka Bubala, koji je pod hrastovima okupljao književnike i intelektualce u dugim razgovorima.

„Susrete pod hrastom“ organiziraju Ogranak Matice hrvatske Čitluk, Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne i Župni ured sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin. Organizatorima je uspjelo da ova manifestacije preraste u lijepu tradiciju, a Susreti su postali trajna, prepoznatljiva i nezaobilazna čerinska kulturna priredba.

DSC_0484
DSC_3859

Uz predstavljanje odabranog književnika iz domovine ili iseljeništava, „Susreti pod hrastom“ svake su godine prilika i za predstavljanje suvremenih pjesnika. Tako svoj obol manifestaciji čitajući odabrane stihove daju renomirani hercegovački, ali i pjesnici iz ostalih hrvatskih krajeva.

Glazbeni doprinos programu manifestacije, koja se održava pod hrastovima u čerinskom župnom dvorištu, svake godine daju mladi glazbenici. Priliku za nastup pod stoljetnim hrastovima, na onom istom mjestu na kojemu je fra Janko Bubalo volio susresti se sa svojim župljanima i književnicima, kroz program manifestacije dobivaju i učenici čiji radovi budu ocijenjeni najboljima na nagradnom natječaju koji raspisuje Organizacijski odbor Susreta pod hrastom.

Vijesti

WordPress Video Lightbox