Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Jedina kulturna ustanova u Općini Čitluk je Kulturno – informativni centar Čitluk (KIC). KIC je slijednik Narodnog univerziteta Čitluk koji je osnovan 1962. godine, a u svom radu posvećen je organiziranju kulturnih manifestacija i događaja na području Općine Čitluk (Dani berbe grožđa, predstave, izložbe, radionice i sl.).

Sastavni dio Kulturno – informativnog centra Čitluk je i Narodna knjižnica koja čitateljima nudi više od 9 000 naslova.

DSC_1033
15493506_762697097211254_2073497994748829521_o

U Općini Čitluk trenutačno djeluju četiri kulturno-umjetnička društva, a to su: HKUD “Brotnjo” – Čitluk; HKUD “Didak” župe Gradnići; HKUD “sv.Marko”- Vionica i HKUD “Donji Ograđenici”. Uz navedena kulturno-umjetnička društva na području Općine Čitluk djeluje više različitih pjevačkih skupina, kao i veliki broj najrazličitijih umjetnika.

Važan zamašnjak kulturnih zbivanja na području Općine Čitluk zasigurno je Ogranak Matice hrvatske Čitluk. Matica hrvatska najaktivnija je i najplodonosnija kulturna institucija hrvatskog naroda, čija središnjica i ogranci predano rade na promicanju narodnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda na svim područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva. Ogranak Matice hrvatske Čitluk jedan je od najaktivnijih Matičinih ogranaka, a posebno se može pohvaliti izuzetno bogatom nakladničkom djelatnosti.

DSC_1307-min
krijesnice promocija

U bogatoj nakladničkoj djelatnost OMH Čitluk objavljuje knjige, časopise, zbornike, kataloge i druge publikacije. Također, OMH Čitluk kroz cijelu godinu priređuje niz sadržajno bogatih manifestacije. Posebno priznanje za svoj rad OMH Čitluk dobio je 2010. godine kada mu je ukazana čast i povjerenje da bude domaćin Glavne i Izborne Skupštine najstarije hrvatske kulturne institucije, što je bilo prvi put u povijesti Matice hrvatske da je Glavna skupština održana izvan granica Republike Hrvatske.

WordPress Video Lightbox