Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

dani matice
hrvatske
u brotnju
dani matice hrvatske
u brotnju

Dani Matice hrvatske u Brotnju (od blagdana Uzvišenja sv. Križa do Kušanja mladog vina) najvažnije je kulturno događanje koje ova institucija organizira kroz godinu. Ova kulturna događanja traju i više od mjesec dana. U tom periodu program događanja vrlo je sadržajan i nudi posjete raznim priredbama, izložbama, promocijama knjiga, javnim tribinama itd.

Također, kroz ova događanja, Matica hrvatska pokušava sačuvati stare običaje, kulturno naslijeđe kraja te ih na taj način oteti zaboravu. Na kraju cijelog programa, na Dan mrtvih, uz domaću kuhinju, odnosno tradicionalna jela, Matica organizira Kušanje mladog vina što je tradicija u Hercegovini i Južnoj Dalmaciji. Uz bogate kulturne sadržaje tijekom godine Matica organizira još dvije značajne manifestacije: Božićni susret s Maticom u Brotnju i Uskrs s Maticom u Brotnju.

DSC_0502-min
DSC_3328-min

Uz navedene tu je i čitav niz drugih manifestacije koje Ogranak Matice hrvatske Čitluk, kao jedan od najplodonosnijih ogranaka Matice hrvatske i ogranak sa izuzetno bogatom nakladničkom djelatnošću organizira na području Brotnja tijekom godine. Ogranak Matice hrvatske Čitluk svoj rad predstavlja i u drugim gradovima, najčešće na području BiH i Republike Hrvatske, baš kao što i ogranci Matice Hrvatske iz drugih sredina gostuju u Čitluk, što je jedan od temelja za uspostavljanje suradnje.

Sa sigurnošću se može reći da Ogranak Matice hrvatske Čitluk kroz brojne manifestacije i bogatu nakladničku djelatnost od obnoviteljske skupštine iz 1991. godine čuva i njeguje kulturni identitet našeg podneblja.

DSC_1449-min
DSC_6653-min

Vijesti

WordPress Video Lightbox