Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Učenici OŠ fra Didaka Buntića posjetili Gradniće i Paoču

Povodom stote obljetnice preminuća hercegovačkog velikana fra Didaka Buntića, župnik župe Gradnići fra Nikola Rosančić zajedno sa župljanima pripremio je kulturno – duhovni program (30.siječnja – 3.veljače).

Učenici naše škole imali su čast uz pratnju svojih učitelja povijesti i geografije Šime Ćavar i Žarka Milićevića posjetiti lokacije u Gradnićima i Paoči gdje se fra Didak rodio, proživio svoje djetinjstvo i mladost. Učenici su slušali nadahnuto edukativno predavanje fra Nikole Rosančića o životu i djelu fra Didaka. Potom su posjetili Etnografski muzej u sklopu kojega su imali priliku vidjeti najstariju školu i biskupovu spomen – sobu. Zatim su posjetili najstariji vinski podrum u BiH. Ugodnu i lijepu atmosferu ovoga posjeta još je dodatno uljepšao vlakić kojim su se učenici (u pratnji svojih učitelja) provezli uz fratarske vinograde. Uslijedio je posjet fra Didakovoj rodnoj kući u Paoči, a potom okrjepa pri povratku vlakićem – naglasili su iz Osnovne škole fra Didaka Buntića Čitluk.

Fra Didak je veliki uzor svima nama pa je organizacija obljetnice njegova preminuća u Gradnićima i Paoči hvale vrijedna manifestacija u kojoj smo svi zajedno uživali – zaključeno je u objavi na web stranici OŠ fra Didaka Buntića Čitluk.

WordPress Video Lightbox