Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Izvješće Stožera civilne zaštite općine Čitluk o epidemiološkoj slici u protekla dva tjedna

Stožer civilne zaštite općine Čitluk u svom redovitom priopćenju osvrnuo se na epidemiološku sliku u protekla dva tjedna. U ovom razdoblju na području općine Čitluk zabilježen je manji broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u usporedbi s prethodnim razdobljem.

U proteklom razdoblju, počevši od 19. siječnja do danas, u općini Čitluk novoregistrirana su 324 slučaja oboljenja od virusa COVID-19 od 514 testiranih PCR testom sa stopom morbiditeta od 1717,2/100 000. Stopa zareženih u obavljenim testiranjima je 63%, a u odnosu na prethodno razdoblje zabilježeno je 36,6 % manje novozaraženih – navedenoj je u priopćenju.

Također, Stožer je ponovio preporuku za pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Iako se radi o izrazito zaraznom soju virusa, klinička slika je nešto blaža u odnosu na prethodne. Ovo posebice vrijedi za cijepljene i osobe koje su preboljele zarazu koronavirusom, no kod necijepljenih osoba sa raznim komorbiditetima te kod starijih osoba, pogotovo na ovako velik apsolutan broj oboljelih, bilježe se teže kliničke slike. Stoga apeliramo na pučanstvo da se pridržava svih postojećih epidemioloških mjera te još jednom napominjemo da se cijepljenje u Domu zdravlja Čitluk obavlja svakog petka od 08.00 do 10.00 sati – poručili su iz Stožera civilne zaštite općine Čitluk.

WordPress Video Lightbox