Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Filip Kozina dvoranski prvak Hrvatske u troskoku

Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke (U-23) održano je u Zagrebu. Tehnički organizator natjecanja bio je Atletski klub Agram, a na nastupu u dvorani zagrebačkog Velesajma atletičari i atletičarke Atletskog kluba Brotnjo ostvarili su odlične rezultate.

Najuspješniji je bio Filip Kozina koji je postao dvoranski državni prvak u disciplini troskok sa rezultatom od 14.91 m. Luka Ćurković bio je drugi u skoku u dalj sa novim osobnim rekordom u dvorani od 7,31m te odličnim rezultatom na 60 m od 6″95. Najmlađa naša predstavnica bila je Anna Ćurković koja je istrčala novi osobni rekord na 60 m. Anna je prvo u polufinalu trčala 7″78 da bi u finalnoj utrci to još popravila na 7″75 čime je zauzela visoko četvrto mjesto. Također i u skoku u dalj zauzela je četvrto mjesto sa skokom od 5.35 m, iako je tek prvu godinu mlađa juniorka. Na ovome natjecanju nastupila je i Marija Ivanković u disciplini troskok gdje je skočila 12.66 m – istaknuli su iz Atletskog kluba Brotnjo.

Također, AK Brotnjo osvrnuo se na uvrštavanje svojih članova u reprezentaciju Hrvatske za predstojeći atletski tromeč.

Marija i Filip ovim nastupima dobili su poziv izbornika za seniorsku reprezentaciju Hrvatske za nastup na tromeču Hrvatska-Slovenija-Srbija koji će se održati u Zagrebu 01. veljače 2022. godine – navedeno je u priopćenju AK Brotnjo.

 

WordPress Video Lightbox