Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Učenici OŠ fra Didaka Buntića Čitluk osvojili 1. i 2. mjesto na federalnom natjecanju

Manifestacija „Dani europskog naslijeđa“ utemeljena od strane Vijeća Europe organizira se svake godine u europskim zemljama i ima za cilj privući pozornost javnosti na potrebu i obvezu očuvanja zajedničkog europskog naslijeđa. Pedeset europskih zemalja koje su sudjelovale na Danima europskog naslijeđa aktivno je dalo doprinos u nastojanju upoznavanja najširih slojeva društva sa značajem čuvanja, zaštite, prezentacije i promoviranja kulturnog naslijeđa Europe.

U sklopu ove manifestacije, koja se organizira već dvadeset i tri godine, tradicionalno se organizira i edukativni program „Mladi i naslijeđe“. Federalno ministarstvo kulture i sporta organiziralo je natječaj na temu: „Umjetnost i zabava – naša baština“. Time se potiče mlade na očuvanje, brigu i ljubav za svoje naslijeđe.

Ove je godine u tom programu sudjelovalo sto dvadeset devet osnovnih i srednjih škola s područja Federacije BiH. Pristiglo je više od petsto učeničkih likovnih, literarnih, dokumentarističkih i video radova te veliki broj maketa i fotografija.

Osnovna škola fra Didaka Buntića Čitluk prijavila se ove godine s dva uratka:

1.u kategoriji dokumentaristički uradak poslan je rad nastavnika Povijesti i Zemljopisa Žarka Milićevića i njegovih učenica – „TRADICIONALNA SEOSKA ARHITEKTURA BROTNJA“

2. u kategoriji video rad poslan je uradak nastavnice hrvatskog jezika Jasne Ćorić i njenih učenika – „LOVCI NA BROĆANSKU POVIJEST“
Ova dva uratka su, na našu veliku radost i zadovoljstvo, zauzeli 1. mjesto (kategorija dokumentaristički uradak)-nastavnik Žarko Milićević i 2. mjesto (kategorija video rad)- nastavnica Jasna Ćorić.

Nagrađeni nastavnici i predstavnici učenika nazočili su svečanoj dodjeli Diploma učenicima, Priznanja nastavnicima i Zahvalnica nagrađenim školama koja se održala u etno selu Marića Gaj, Ružići, općina Grude.
Kroz dvodnevni program nagrađeni učenici, njihovi mentori i sudionici manifestacije obići će gradove Široki Brijeg, Ljubuški te općine Posušje i Grude pri čemu će vidjeti brojne spomenike kulture i biti dionici bogatog kulturno-zabavnog programa.

Čestitamo još jednom našim nastavnicima što potiču mlade na očuvanje, brigu i ljubav za kulturno- povijesno naslijeđe naše zemlje.

OŠ fra Didaka Buntića Čitluk

WordPress Video Lightbox