Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Proslavljen Dan SŠ dr. fra Slavka Barbarića

Dan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića učenici i djelatnici škole, te brojni uzvanici i gosti proslavili su danas na prigodnoj svečanosti. Dan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića proslavljen je na školskoj priredbi koja je završena blagoslovom novoopremljenog kabineta za smjer ugostiteljstva. Inače, dan uoči proslave 40. obljetnice upriličena je svečana primopredaja opreme za izvođenje praktične nastave iz kuharstva, slastičarstva i ugostiteljskog posluživanja, a isti dan održana su i sportska natjecanja.

Na početku školske priredbe, prof. Adela Škutor, ravnateljica SŠ. dr. fra Slavka Barbarića, čestitala je Dan škole svim učenicima i djelatnicima, te je srdačno pozdravila uzvanike i zaželjela im dobrodošlicu. Ovom prigodom ravnateljica Škutor govorila je o radu škole te se osvrnula na broj učenika. Naglašavajući trend smanjenja broja učenika ravnateljica Škutor zamolila je nazočne za podršku u sljedećoj školskoj godini u kojoj se očekuje značajno smanjenje broja učenika, ali je također pozvala gospodarstvenike i širu društvenu zajednicu na kvalitetniju suradnju s ciljem unapređenja obrazovanja i uvođenja novih zanimanja.

Nakon uvodnog obraćanja prof. Adele Škutor, uslijedio je niz glazbenih točaka, recitacija i nastupa dramske sekcije, a na današnjoj svečanosti nagrađeni su i učenici koji su postigli najbolje rezultate u jučerašnjim sportskim natjecanjima i na natječaju za najbolji literarni rad.

Tako je na današnjoj svečanosti za najbolje napisani literarni rad nagrađena učenica Iva Pehar, drugo mjesto osvojila je Jelena Pehar, dok je Anamarija Ćorić osvojila treće mjesto. Također, nagrađeni su i učenici koji su postigli najbolje rezultate u cross utrci, a poredak kod učenica ove godine bio je sljedeći: Ivana Prga osvojila je prvo mjesto, Lucija Ćurković drugo, a Jelena Pehar treće mjesto. Kod učenika prvo mjesto osvojio je Josip Gakić, drugo mjesto Josip Pehar, dok je Matej Radišić bio trećeplasirani.

Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića surađujući s partnerima u projektu unapređenja stručnog obrazovanja dobila je vrijednu opremu za izvođenje praktične nastave iz kuharstva, slastičarstva i ugostiteljskog posluživanja. Na jučerašnjoj svečanosti izvršena je primopredaja opreme čiju nabavu je financirala švicarska Vlada preko programa Prilika Plus, a kabinet s novom opremom danas je blagoslovio fra Goran Azinović.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.949764351837860.1073743015.252864094861226&type=1&l=6539d27e53

WordPress Video Lightbox