Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Pripovijetka iz Petrušićeve knjige „Zgode i nezgode malog Jerke“ poslužila kao predložak za film

Učenici 6. a razreda centralne škole (OŠ Lipanjske zore Višići) pod vodstvom knjižničara Igora Bene počeli su sa snimanjem amaterskog kratkog igranog filma pod nazivom “Jerkine nove čorape” koji se premijerno namjerava prikazati u sklopu školske priredbe za Božić, a poslije toga moći će se pogledati na Youtubeu. Film snima studio Casper iz Čapljine.

Predložak za film je istoimena pripovijetka književnika Pere Petrušića objavljena u zbirci “Zgode i nezgode maloga Jerke”. Na osnovu te priče knjižničar Igor Beno napravio je igrokaz i scenarij za film. Glavne uloge tumače učenici Veronika Jerkić, Andrea Merdžan, Mihael Raguž i Nikola Kuridža, dok će se u ulozi statista naći njihove kolege iz razreda. Film će se snimati na tri različite lokacije, a prvi prizori snimljeni su u staroj kući obitelji Cvitanović, objavljeno je na web stranici OŠ Lipanjske zore Višići.

Ovim putem zahvaljujemo se obitelji Cvitanović na srdačnom i prijateljskom dočeku i što su staru kuću na najbolji mogući način pripremili za kadrove. Nadamo se da ćemo uspjeti napraviti nešto novo i neobično i tako naše aktivnosti prenijeti van granica škole.

Veronika Jerkić (novinarska sekcija OŠ Lipanjske zore Višići)

WordPress Video Lightbox