Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

OMH Čitluk čestitao Mili Miletić na akademskom ostvarenju

Predsjedništvo i članovi Matice hrvatske u Čitluku uputili su iskrene čestitke dr. sc. Mili Miletić na stečenom doktoratu, izuzetnom životnom i akademskom ostvarenju. Ovih dana naša Broćanka, dr. sc. Mila Miletić uspješno je, s najvećom ocjenom na Humboldtovom sveučilištu u Berlinu (Humboldt-Universität zu Berlin), najstarijem berlinskom sveučilištu koje je osnovano 1810. godine, promovirana u najvišu akademsku titulu.

Tema doktorskog rada bila je “Computational study of structure formation and dynamic properties of organic molecules in hybrid inorganic/organic semiconductors” – ‘Računalno istraživanje strukture i dinamičkih svojstava organskih molekula u organskim / inorganskim poluvodičima’.

Nakon studija na Sveučilište u Splitu – Prirodoslovno matematički fakultet – smjer računarska fizika (2010. – 2015.), u lipnju 2016. godine na poziv instituta Helmholtz Zentrum Berlin odlazi kao asistentica, gdje kao istraživač provodi četiri godine i jedanaest mjeseci.

Objavila je tri znanstvena rada kao prvi autor u znanstvenim časopisima poput Physical Review Materials, Journal of chemical physics i Journal of Physical chemistry te sudjelovala na brojnim znanstvenim konferencijama diljem Europe.

– Drago nam je da je netko iz Čitluka napravio značajan doprinos razumijevanju struktura koje bi se u budućnosti mogle koristiti u solarnim ćelijama. Dr. sc. Mila Miletić trenutno je zaposlena u “Mobimeo” kao product Analyst, te s ponosom ističemo da je članica Matice hrvatske u Čitluku od 2008. godine – poručili su iz OMH Čitluk u svom priopćenju.

WordPress Video Lightbox