Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Brotnjaci se večeras prisjećanju vukovarskih žrtava i poginulih branitelja

Paljenjem svijeća i skrušenom molitvom večeras je na više mjesta u općini Čitluk odana dužna počast svim žrtvama grada Vukovara i svim hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, a uz 30. obljetnicu stradanja „Grada heroja“ obilježena je i 30. obljetnica osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Ovim povodom večeras je kod Spomen križa u Čitluku održana tradicionalna „Večer sjećanja“. Predvođeni fra Mirom Šegom, župnikom župe Krista Kralja Čitluk i fra Lukom Ćorićem, župnim kapelanom, okupljeni Brotnjaci zajedničke molitve izrekli su u spomen na sve koji su pretrpjeli strahote rata, a na poseban način za branitelje koji su žrtvovali svoje živote braneći svoja ognjišta.

Tradicionalnu „Večer sjećanja“ kod Spomen križa u Čitluku organizirala je Mladež HDZ BiH, no mnogi domovi, cijele ulice i ostala brojna prigodna mjesta diljem Brotnja večeras su obasjana svjetlom svijeća zapaljenih u znak sjećanja na žrtve grada Vukovara.

Jedno od takvih mjesta je i izvor „Sumor“ u Gradnićima, gdje su mjesna zajednica Gradnići i HKUD Didaka organizirali odavanje počasti. Za ovu prigodu na jarbolu kod Sumora istaknuta je zastava sa Vukovarskim vodotornjem – simbolom hrabrosti i otpora agresiji, a nedavno obnovljeni izvor vode večeras obasjava mnoštvo svijeća koje su mještani zapalili nakon što su se pomolili za sve žrtve stradale u Vukovaru i sve poginule branitelje.

Večeras je u Gradnićima na ovakav način prvi puta odana počast stradalima pred obljetnicu pada Vukovara, no organizatori su najavili kako će ovakvo okupljanje postati tradicija.

WordPress Video Lightbox