Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Veleposlanik Republike Albanije posjetio Općinu Čitluk

Nj.E. Riza Poda, veleposlanik Republike Albanije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, posjetio je danas Općinu Čitluk te se u pratnji Ermine Lekaj Prljaskaj, zastupnice nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru i gospodarstvenika susreo s Marinom Radišićem, načelnikom Općine Čitluk.

Načelnik Marin Radišić tijekom sastanka svojim je gostima predstavio općinu Čitluk, stavljajući naglasak na gospodarske, turističke, kulturne i ostale potencijale broćanskog kraja, dok su Nj.E. Riza Poda i Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, upoznali načelnika Radišića s mogućnošću zbližavanja regija i gradova u Republici Albaniji i Bosni i Hercegovini, kao temeljom za uspostavu prijateljskih i obostrano korisnih odnosa.

Ovakvi odnosi između gradova i regija u Albaniji i BiH bili bi poticajni za još bolju suradnju dviju država, a tijekom sastanka razgovarano je i o dosadašnjoj suradnji. Tako je istaknut primjer gospodarstvenika Nikolle Docia, koji više od dvadeset godina živi i gospodarski djeluje na području naše općine.

Gospodin Doci nazočio je današnjem sastanku kao i albanski gospodarstvenici gospodin Ahmet Ulaj i gospodin Gjergj Lekaj, a nakon današnjeg sastanka za očekivati je bolju komunikaciju i suradnju na zbližavanju regija i gradova te uspostavu značajnije suradnje u svim sferama života.

WordPress Video Lightbox