Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Književnik Emil Raspudić posjetio OŠ Bijakovići

Književnik Emil Raspudić posjetio je danas Osnovnu školu Bijakovići i tijekom gostovanja u ovoj školi učenicima predstavio svoja dijela.

Gostovanje u OŠ Bijakovići organizirano je u okviru redovitih nastavnih aktivnosti, a na proširenom satu hrvatskog jezika učenici su mogli čuti kako su nastala neka od Raspudićevih dijela i što je ovog broćanskog književnika i umirovljenog pedagoga motiviralo na pisanje knjiga poput „Planinske priče“, „Što je čvrknulo“, „Kraljevska gozba“, „Božo Miletić – Od Lipna do svjetskih sportskih arena“ i „Časna sestra Dominika“.

Današnjeg gosta učenicima OŠ Bijakovići pobliže je predstavila učiteljica hrvatskoj jezika Snježana Bevanda, koja je tijekom današnjeg gostovanja i čitala odabrane ulomke iz Raspudićevih knjiga.

Tijekom ugodnog druženja s učenicima Emil Raspudić je otkrio kako je njegov prvi veći rad objavljen u časopisu bio posvećen OŠ Bijekovići, te da je, uz Peru Petrušića, napisao monografiju koja nosi naslov „Stotinu i deset godina školstva u Bijakovićima – Međugorju“.

Nazočne učenike Raspudić je na poseban način zainteresirao za svoju najnoviju knjigu „Časna sestra Dominika“, tijekom čijeg je predstavljanja nagradio učenicu koja je dala točan odgovor na nagradno pitanje.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1194657510681875&type=1&l=9bcccd9fe7

WordPress Video Lightbox