Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Iz tiska izašao zadnji broj “Cvrčka” u ovoj školskoj godini

Iz tiska je izašao trideset peti broj dječjeg lista “Cvrčak”, posljednji za ovu školsku godinu. I ovaj put u listu možete pronaći brojne sadržaje vezane za obilježavanje važnih datuma u protekla dva mjeseca, kao i vijesti o događanjima u školama naše općine, a i šire.

Čitajte o obilježavanju Majčinog dana u našim centralnim i područnim školama, o Županijskom natjecanju u krasnoslovu održanom u OŠ Čerin, o nogometnom turniru koji se svake godine organizira povodom obilježavanja Dana općine Čitluk, o priredbi za Dan škole u OŠ fra Didaka Buntića Čitluk, o prigodnom predavanju Zavoda za zapošljavanje za učenike završnih razreda vezano za potrebe na tržištu rada (OŠ Čerin), o dočeku novih učenika u OŠ Bijakovići, o obilježavanju Tjedna mira, o projektu sportsko-zabavnog karaktera “Lino višebojac”…

Pored ovih i drugih vijesti tu su i edukativne rubrike: “Kutak za roditelje” i “Kutak za sretno odrastanje”, potom “Literarni kutak” za koji pišu književnici: Božidar Prosenjak, Emil Raspudić, fra Miljenko Stojić, fra Goran Azinović, Milena Jukić Bandić, Pero Petrušić, Dubravka Soldo. Tu je i stalna rubrika “Cvrčak povjesničar” koje piše fra Ante Marić, “Iz pera urednice”, “Učenici istražuju”, “Italiano per bambini”, “English for children”, “Intervju” i brojne druge… “Cvrčak” i ovaj put nagrađuje svoje čitatelje ulaznicama za predstave Lutkarskog kazališta, Mostar i knjigama OMH-e Čitluk. U nagrađivanju sudjeluje i knjižara “Šetka”, Čitluk i Crepe cafe “Sweets”, Međugorje.

Glavna urednica lista Jasna Ćorić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, poručuje malenim čitateljima da se odmore, uživaju u ljetnim radostima, igri i pustolovinama (pogotovo oni koji u svjedodžbama imaju dobre ocjene), a u rujnu su opet zajedno!

 

WordPress Video Lightbox