Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Dan OŠ Čerin proslavljen na školskoj priredbi

Osnovna škola Čerin jučer je proslavila Dan škole. Tim povodom u sportskoj dvorani organizirana je priredba na kojoj su učenici izveli glazbene točke, recitacije i igrokaze, a priredbi su nazočili Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ, predstavnici Općine Čitluk, predstavnici Zavoda za školstvo i ostali uzvanici.

Dobrodošlicu okupljenima na proslavi poželio je školski zbor izvedbom himne OŠ Čerin. Bio je to početak programa koji su učenici pripremili s onima koji ih vode, uče i odgajaju, a u znak zahvalnosti za svu ljubav i trud koji ulažu u odgoj i obrazovanje učenici su svojim učiteljima posvetili i recitaciju zahvale.

Pozornost na važne teme učenici su skrenuli igrokazima i recitacijama „Svađa“, „Različitost“ i „Velik kao dijete“, dok je monodrama „Želim vratiti ljubav“ bila posvećena obiteljskom životu i poteškoćama s kojima se susreće dio obitelji. Na jučerašnjoj priredbi učenici su pokazali i da se znaju veseliti pa je svoje mjesto u programu imao svima poznati i omiljeni Grga Čvarak. Zbor OŠ Čerin pod vodstvom nastavnice Ignacije Sušac skladnim je pjevanjem priredbi dao veselu notu, a priredba je bila prigoda i da se iskaže zahvalnost onima koji su podržali OŠ Čerin u realizaciji projekata i onima koji su svojim nesebičnim radom ostavili dubok trag.

Pero Petrušić, ravnatelj OŠ Čerin, okupljene je u svom prigodnom obraćanju informirao kako se Dan Osnovne škole Čerin održava nakon dvogodišnje stanke izazvane pandemijom koronavirusa, ali i u tom razdoblju u OŠ Čerin realizirani su značajni projekti.

Za vrijeme pandemije na građevinskom planu nismo mirovali, Općina kao osnivača, prijatelji, Udruga „Naš Čerin“ i MZ Čerin su radili kao da je sve normalo. Za našu školu su izgradili, poklonili našoj djeci, tribinu sa zapadne strane igrališta, dječje igralište, a Općina Čitluk je obnovila, utoplila našu školu novim ljepšim kaputom, novim izgledom, novom fasadom. U unutrašnjosti smo zahvaljujući gospodinu Reni Koraću promijenili vrata na učionicama, a tvrtka Delta security se pobrinula za videonadzor škole. Vidjeli ste da se još radi, te se priprema obnova školskog ulaza – kazao je ravnatelj Petrušić i srdačnu zahvalu uputio Danijelu Sabljiću, Slavenu Džidi i Zvonimiru Gojku Martincu koji daju velike doprinose projektima kroz čiju realizaciju se stvaraju bolji uvjeti za učenike.

U realizaciji svih projekata bitni su bili sinergija i zajedništvo. Kroz mandat na mjestu predsjednice Vijeća roditelja OŠ Čerin doprinos svim aktivnostima dala je i gospođa Sanda Sušac. Kao znak zahvale za sve što je u protekle četiri godine uradila za OŠ Čerin, ravnatelj Pero Petrušić gospođi Sandi Sušac uručio je prigodni dar.

Uspješnim radom s mnogim generacijama neizbrisiv trag u OŠ Čerin ostavila je učiteljica Dubravka Soldo. Gospođa Soldo s prošlom je školskom godinom završila svoj radni vijek u područnoj školi u Ograđeniku i otišla u zasluženu mirovinu.

U čast svima drage učiteljice, učenici su na jučerašnjoj priredbi izveli dio njenih pjesama, a umirovljenoj učiteljici posvećen je i video uradak „Retrospektiva jedne učiteljice“. Zahvalu učiteljici Dubravki Soldo za predan rad iskazao je i ministar Rađid Hadžović uručivši joj prigodnu zahvalnicu Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ.

Tijek nedavne obnove i rekonstrukcije OŠ Čerin na jučerašnjoj prikazani su prigodnom prezentacijom.

FOTO: Robert Borovac/ OŠ Čerin

WordPress Video Lightbox