Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U edukacijsko-rehabilitacijskom centru u Potpolju upriličena oproštajna svečanost

Udruga Sv. Josip Radnik iz Chicaga završila je svoju misiju na području općine Čitluk, ali i svoje ostale projekte na području Hercegovine. Posljednji u nizu velikih projekata ove udruge na području Hercegovine je izgradnja prelijepog objekta u Potpolju u kojemu je odnedavno smješten edukacijsko-rehabilitacijski centar „Sv. Josip Radnik“.

Općina Čitluk prilikom osnivanja ove javne ustanove odlučila se nazvati je po udruzi koja je zaslužna za gradnju prelijepog objekta, a danas je u Potpolju upriličena oproštajna svečanost.

Gradnja objekta u Potpolju započela je na inicijativu časne sestre Muriel Geisler i Mary Walsh, velikih humanitarki iz spomenute udruge. Nažalost, časna sestra Muriel Geisler nije doživjela završetak gradnje. No, pokojna časna sestra Muriel bila je u mislima svih nazočnih na misnom slavlju, kao i na kasnijem prigodnom druženju.

Misno slavlje, kojim je započeo današnji susret, predvodio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čiltuk, a nakon misnog slavlja Jasna Vasilj, predsjednica Udruge Susret i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk uputili su HU sv. Josip Radnik srdačne zahvale i Mary Walsh, koja su uskoro vraća u SAD, uručili prigodne darove.

Priredili smo ovu malu svečanost da se zahvalimo i kažemo doviđenja našoj dragoj Mary. Ona je uradila za našu djecu jako puno. Naša djeca imaju roditelje koji ih odgajaju od samog početka, no mnoga vrata su za njih zatvorena. Jednog dana pokojna časna sestra Muriel i Mary došle su kod mene i odluče sagraditi divan centar. Sve to izgledalo je kao bajka, ali postalo je stvarnost. Ne znam kako reći hvala u moje ime, u ime naše djece. Hvala vam iz dubine naših srca i bit ćete u našim molitvama – kazala je Jasna Vasilj, predsjednica Udruge Susret.

Nakon ovih riječi okupljenima se obratila i Mary Walsh, uz koju je danas bilo i nekoliko njenih kolega.

Želim se zahvaliti svim dobrotvorima koji su omogućili ovu misiju. Želimo zahvaliti Nikolini koja je dovela mene i pokojnu časnu sestru Muriel ovdje. Kada smo upoznali djecu i kada smo vidjeli gdje su, odlučili smo se za gradnju. Želim se zahvaliti Johnu koji je obećao časnoj sestri Muriel da će paziti na mene dok ne odem doma. Posebno se zahvaljujem prijatelju Ivanu Suliću. Ivan je s nama dvadeset godina i pomaže nam u ostvarivanju projekta. Zahvaljujem Jasni i načelniku Radišiću za divan posao koji rade i jako sam sretna zbog toga – poručila je Mary Walsh iz Humanitarne udruge “Sv. Josip Radnik“ iz Chicaga.

Zahvalu Mary Walsh, ali i cijeloj HU Sv. Josip Radnik uputio je i načelnik općine Čitluk Marin Radišić, uz koga je današnjoj svečanosti nazočio i Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk.

Drago mi je što sam danas ovdje. Upućujem veliku zahvalu Mary i Udruzi sv. Josip Radnik. Za kratko vrijeme ovdje je završen prelijep objekt na sreću sadašnjih i budućih korisnika. Žao mi je što Mary i Udruga sv. Josip Radnik odlaze sa ovih prostora, ali ovdje ostaju njihova djela koja će trajno svjedočiti o onome što su ovdje uradili – kazao je Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i podsjetio na nedavne aktivnosti vezane za utemeljenje edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sv. Josip Radnik te na ostale aktivnosti vezane za ovu javnu ustanovu.

Današnja svečanost završena je zajedničkim druženjem svih nazočnih.

 

WordPress Video Lightbox