Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Zbor „Stella Maris Hvar“ gostovao u Čerinu

U subotu, 26. listopada u Pastoralnom centru gostovao je zbor “STELLA MARIS HVAR”. Članovi zbora posjetili su OŠ Čerin i crkvu sv. Stjepana gdje su ih ugostili ravnatelj OŠ Čerin Pero Petrušić i župnik župe sv. Stjepana na Čerinu fra Hrvoje Miletić u suradnji sa MZ D.M. Ograđenik.

Župljane su počastiti sa repertoarom svojih pjesama, a prije toga u petak imali su gostovanje u Olovu, povodom 50. obljetnice fra Luje Zloušića u crkvi Gospe Olovske.

Zbor “Stella Maris Hvar” djeluje već dugi niz godina. U ljetnim mjesecima nastupa u mjestima otoka Hvara, a nakon ljetne sezone zbor gostuje izvan otoka. Zbor je do sada nastupao u Istri, Slavoniji, Zagorju, ali i izvan granica Republike Hrvatske: u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Njemačkoj, Češkoj, Italiji, a ove godine je ponovno na gostovanju u Bosni i Hercegovini, ali ovaj put u Olovu i Čerinu.

Repertoar zbora je raznolik; klasika, obrade filmske glazbe, zabavne, pop- rock glazba, tradicijske glazbe iz Dalmacije, raznih krajeva Hrvatske, kao i svjetske tradicijske glazbe. Ipak najveća posebnost ovog zbora je upravo u izvođenju autorskih skladbi na dijalektu otoka Hvara.

Do sada je zbor snimio dva nosača zvuka. U zboru svira kao klaviristica Davorka Čović r. Dugandžić rodom iz D.M. Ograđenika.

WordPress Video Lightbox