Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Zanimljivom školskom priredbom završila proslava Dana škole OŠ fra Didaka Buntića

Učenici i djelatnici Osnovne škole fra Didaka Buntića, uz nazočnost predstavnika Općine Čitluk, županijskih ministarstava HNŽ, predstavnika Zavoda za školstvo Mostar, predstavnika susjednih škola i ostalih mnogobrojnih uzvanika, proslavili su danas Dan škole.

Proslava je započela misnim slavljem u župnoj crkvi Krista Kralja – Čitluk koje je predvodio fra Luka Ćorić, a u sklopu proslave održana su sportska natjecanja i školska priredba.

Školsku priredbu učenici su priredili kroz sudjelovanje u različitim školskim sekcijama, te su za današnju priredbu pomno odabrane recitacije, igrokazi, plesne koreografije i nastupi pjevača, školskog orkestra i zbora.

Upravo su školski zbor i orkestar, premijernom izvedbom „Himne fra Didaku Buntiću“ započeli današnju priredbu, nakon čega su članovi Dramsko-recitatorske sekcije znamenitom fra Didaku posvetili odabrane stihove, a recitatori su na današnjoj priredbi također krasnoslovili stihove posvećene učenicima zanimljivim temama. OŠ fra Didaka Buntića na ovogodišnjem Krasnoslovu održanom u Čerinu imala je dvoje učenika, te su i oni nastupili u programu proslave Dana škole.

Učenicima su također zanimljivi plesni koraci pa je dvije točke izvela Ritmička sekcija, dok je Dramsko recitatorska sekcija izvela igrokaz „Reumatični kišobran“ i igrokaz „Dug“, a Novinarska sekcija podsjetila je na najvažnije događaje tijekom školske godine video uratkom.

Uspjesi učenika na različitim vrstama natjecanja tijekom školske godine za svaku su školu jako važni te su na današnjoj priredbi nagrađeni učenici za njihove uspjehe na Civitasu i federalnom natjecanju „Kulturno nasljeđe“, a na priredbi je proglašena i učenica generacije.

Za ovo prestižno priznanje svojim izvanrednim ocjenama, marljivošću i uzornim vladanjem konkurirali učenici devetih razreda: Jelena Vasilj, Gabrijela Soldo, Zvonimir Pehar i Lucija Lorena Primorac, a za učenicu generacije izabrana je Jelena Vasilj.

Nagrade učenici generacije i ostalim nagrađenim učenicima uručila je Božana Bevanda, zamjenica ravnatelja OŠ fra Didaka Buntića, a zamjenica ravnatelja Bevanda uručila je i darove djelatnicima koji slave trideset godina radnog staža.

WordPress Video Lightbox