Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Ivan Ćorić trećeplasirani u skupini „M10“ prvenstva BiH

23. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu održano je od 25. do 28. svibnja u hotelu “Sveti Stefan” u Banja Dvorovima (Bijelinja). Na prvenstvu je sudjelovalo 130 šahista i šahistkinja, a igralo se Bergerovim sustavom (svak sa svakim) sa tempom igre od sat vremena po igraču.

Od igrača Šahovskog kluba Brotnjo, na nedavno odigranom Prvenstvu ŠSHB u Neumu, pravo nastupa na državnoj smotri izborili su Ana Ostojić, Mihaela Buntić i Ivan Ćorić.

Naš najuspješniji član na turniru bio je Ivan Ćorić. Ivan je u grupi “M10” u konkurenciji 10 igrača nakon 9 odigranih kola osvojio 7 bodova i osvojio odlično treće mjesto. Nastup je završio sa 6 pobjeda, dva remija i samo jednim porazom, kojeg je doživio od pobjednika grupe Davida Perića koji je završio turnir sa svih 9 pobjeda. Ovo je Ivanu prvo ozbiljnije natjecanje i osvojeno treće mjesto se može smatrati vrlo dobrim uspjehom.

U skupini “Ž14” nastupila je Mihaela Buntić. U vrlo izjednačenoj grupi nakon 7 odigranih kola sa 5 osvojenih bodova na diobi od drugog do četvrtog mjesta završile su tri igračice: Mihaela Buntić, Anastazija Đurić i Anela Letić. Dodatni kriteriji su odlučili da je Mihaela proglašena kao četvrtoplasirana igračica u grupi “Ž14”. Koliko je grupa bila izjednačena govori podatak da je pobjednica skupine Teona Đukić osvojila 5,5 bodova, samo pola boda više od naše predstavnice koja je završila na 4. mjestu.

U skupini “Ž18” nastupila je Ana Ostojić. Nakon osam odigranih kola sa 3,5 boda završava nastup na diobi 4. i 5. mjesta. Nešto lošiji nastup Ane uzrokovan je činjenicom da u Neumu u svojoj skupini “Ž16” nije imala konkurenciju pa se okušala u starijoj skupini. Sa mnogo starijim igračicama uz solidan rezultat stekla je iskustvo i nadamo se da će se iduće godine vratit u svoju skupinu gdje će i rezultati biti mnogo bolji – poručili su iz ŠK Brotnjo.

Tekst i foto: ŠK Brotnjo

WordPress Video Lightbox