Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Vlada RH: Za školsku dvoranu SŠ dr. fra Slavka Barbarića 470 tisuća kuna

Na danas održanoj sjednici Vlade RH donesena je Odluka o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kazao je da Hrvatska, u skladu sa svojom ustavnom obvezom, kontinuirano pruža potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

„Na taj način štiti njihova prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda u Bosni i Hercegovini čime ujedno potvrđuje odgovornu politiku Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi“, izdvojio je Milas.

U skladu s takvom politikom, dodao je, provodi se program financiranja projekata posebnog značaja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini u područjima kulture, znanosti, obrazovanja i zdravstva te svim drugim područjima čime se stvaraju uvjeti za ostanak, razvoj, jačanje položaja i bolju kvalitetu života Hrvata u Bosni i Hercegovini.

U proračunu Republike Hrvatske osigurana su financijska sredstva u iznosu od 21.500.000,00 kuna te je imenovano međuresorno Povjerenstvo za koordinaciju potpore i financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

Povjerenstvo je, kazao je Milas, nakon provedenog javnog natječaja i razmatranja pristiglih prijava donijelo Zaključak o raspodjeli sredstava za financiranje 102 projekta iz područja kulture, obrazovanja, znanosti i zdravstva.

„Kriteriji kojima se Povjerenstvo vodilo prilikom donošenja Zaključka bili su davanje potpore većim strateškim i razvojnim projektima koji imaju dugoročni učinak na opstojnost i bolji položaj hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, projekti koji imaju potencijal za direktno ili indirektno otvaranje radnih mjesta i potpora programa koji imaju veze s lokalnom zajednicom“, istaknuo je.

Općini Čitluk pripao je iznos od 470 tisuća za projekt izgradnje školske dvorane Srednje
škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku.

Cijeli popis dostupan je na OVOM LINKU

Brotnjo.info

WordPress Video Lightbox