Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Izgrađen sustav za navodnjavanje poljoprivrednih površina

Grupa građana, vlasnika poljoprivrednih parcela na lokalitetu „Bakre“ u Blatnici i „Pavluša“ u Gornjem Velikom Ograđeniku, predvođeni Josipom – Josom Vrančićem, pokrenula je inicijativu za izgradnju sustava za navodnjavanje poljoprivrednih površina. Inicijativa je pretvorena u projekt, koji je realiziran u više faza, od kojih je posljednja faza završena u rujnu.

Prva faza je bila iznalaženje i izgradnja bunara s dovoljnom količinom vode, te je pored već postojećeg manjeg bunara zvanog „Beganov bunar“ uz pristanak vlasnika iskopan bunar dimenzija 8×6 metara.

Druga faza je bila nabava i instaliranje pumpe i vodospreme te povezivanje pume i vodospreme te dovođenje električne energije do pumpe, dok je treća faza, ujedno i posljednja u realizaciji projekta, uključivala iskop rovova i polaganje cijevi do korisnika, odnosno do njihovih poljoprivrednih parcela.

Cjelokupni projekt financiran je sredstvima Općine Čitluk i sredstvima korisnika sustava.

U srijedu, 16. rujna korisnici sustava su organizirali svečanost kod groblja „Bakre“ u Blatnici uz nazočnost predstavnika Općine Čitluk: načelnika Općine Marina Radišića, pomoćnika načelnika Pave Zovke i direktora JP Broćanac Željka Dugandžića povodom završetka projekta.

WordPress Video Lightbox