Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Vesni Travljanin, direktorici SOGFBiH, dodijeljena nagrada Večernjakov pečat u kategoriji Ponos BiH – Uspjeh godine

U nedjelju, 7.6.2020. godine je održano 19. izdanje Večernjakovog pečata, kojim se odalo priznanje osobama iz raznih oblasti javnog života, a koji su dostignutim rezultatima obilježili 2019. godinu i početak 2020. Ovogodišnji Večernjakov pečat održao se u jednom novom izdanju: istodobno u nekoliko gradova u BiH i regiji, a putem direktnog prijenosa od strane mnogobojnih BiH ali i regionalnih TV i radio postaja, te medijskih portala i platformi bio dostupan milijunskom auditoriju.

Večernjakov pečat, nagrada dnevnih novina Večernji list, je jedan od najvećih društvenih događaja u BiH i jedna od najvažnijih manifestacija takve vrste u regiji. “Europski Oscar“, kako ga nazivaju, ističe i nagrađuje osobe, te događaje koji su svojim djelovanjem obilježili godinu. Poseban ocjenjivački sud svake godine sa šireg popisa više od tisuću kandidata izabere 150 osoba iz svih sfera života koje se natječu u 15 kategorija za glavnu nagradu “Osoba godine”. U bh. izdanju i internetskim izdanjima Večernji list svakog dana objavljuje svih 150 kandidata koji se natječu za Osobu godine, ali i za pobjedu u 15 kategorija. Pored BiH biraju se i regionalne, europske i svjetske osobe.

Žiri urednika i novinara, te glasovi čitatelja izabrali su dobitnike ovog prestižnog natjecanja za 2019-tu godinu.

Vesni Travljanin, direktorici Saveza općina i gradova Federacije BiH na ovoj svečanosti je dodijeljena nagrada Večernjakov pečat za 2019. u kategoriji Ponos BiH – Uspjeh godine.
Kako se navodi u razlogu nominacije, gospođa Travljanin „u rukama drži ključ svih općina i gradova FBiH. Na čelu Saveza, pod čijim je vodstvom svih 80 jedinica lokalne samouprave s područja većeg bh. entiteta je ušlo u njegovo članstvo. U proteklih 15 godina posvetila se aktivnoj borbi za jačanje pozicije općina i gradova u zemlji i inostranstvu. Vrsna pravnica, specijalizirala medijsko pravo na Sveučilištu Maryland u SAD-u. Zahvaljujući njoj, građani imaju svoj glas u pregovorima sa svim razinama vlasti“.

Pri preuzimanju nagrade, direktorica SOGFBiH Travljanin je istaknula: „Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam dobitnik prestižne nagrade Večernjakov pečat u kategoriji “Ponos BiH -Uspjeh godine“. Želim se zahvaliti redakciji Večernjeg lista koja je prepoznala rad i zalaganje. Ova nagrada ne ide osobno meni, nego svim općinama i gradovima u FBiH, njihovim načelnicima i uposlenicima, kao i mojim suradnicima. Nagrada će biti podstrek za naš dalji rad i zalaganje i nadam se i uspjeh, jer je lokalna samouprava temelj svakog razvijenog društva i u posljednje vrijeme dobiva sve više na značaju. Također, koristim prilikom da svim sudionicima u ovom projektu poželim uspjeh i sreću kako u radu tako i osobnom životu”.

U izjavi za medije gospođa Travljanin je istakla da ova nagrada prepoznaje ono što se u svijetu zove „public commitment“ – posvećenost javnom dobru. Projekt ima za cilj potaknuti, prije svega lidere, ali i sve ostale da rade najbolje moguće u korist društvene zajednice, jer samo radom i zalaganjem možemo ostvariti zajedničke ciljeve i mislim da je tu budućnost naše zemlje.

SOGFBiH

WordPress Video Lightbox