Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Fra Goran Azinović pozvao maturante da uvijek ostanu blizu oltara

Maturanti 43. generacije maturanata Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića jučer su u župnoj crkvi Krista Kralja na misi zahvalnici zahvalili Bogu za sve primljene darove. Misno slavlje pjesmom je uveličao zbor Frame, a misu zahvalnicu predvodio je fra Goran Azinović.

U svojoj propovijedi fra Goran je ispričao priču o životima Maksimilijana Kolbea, poljskog franjevca kojeg je pokojni papa Ivan Pavao II proglasio svetim i Rudolfa Hessa, Hitlerovog prvog čovjeka. U svojim mladenačkim danima obojica su željela isto, obojica su bili savršeno inteligentni, no donijeli su različite odluke zbog čega su im životi bili potpuno različiti. U trenucima kada i maturanti donose odluke, kada se dio njih sprema otići u druge gradove zbog nastavka obrazovanja, fra Goran je maturante pozvao da se ne udaljavaju od oltara jer život ne počiva na inteligenciji, na znaju i vještinama, nego na ljubavi prema Isusu i Mariji.

Dio fra Goranove propovijedi nakon kojega je uslijedila posvetna molitva Bezgrešnom Srcu Marijinu, za vrijeme koje su maturanti i njihovi profesori klečali sklopljenih očiju pred Gospinim kipom, možete poslušati u nastavku:

WordPress Video Lightbox