Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Velemajstor Žaja odigrao simultanku protiv broćanskih šahista

U organizaciji Šahovskog kluba Brotnjo, u prostorijama Hotela “Grande Casa” smještenog u dijelu Sport centra Međugorje, jučer je održana simultanka na 24 ploče sa hrvatskim velemajstorom, gospodinom Ivanom Žajom.

Na početku simultanke, tajnik kluba gospodin Željko Ostojić biranim je riječima pozdravio velemajstora i ostale sudionike tog športskog događaja i natjecateljima poželio korektnu šahovsku borbu i uspjeh u igri.

Tijekom simultanke doista je bilo lijepo promatrati vrhunske sposobnosti šahovskog velemajstora koji je velikom brzinom obilazio 24 natjecatelja i sa nevjerojatnom preciznošću i lakoćom pomicao figure na šahovskim pločama. Na kraju Ivan je pobijedio čitlučke šahiste rezultatom 20:2, navedeno je na web stranici ŠK Brotnjo.

4 remija šahista iz Brotnja

Četiri šahista s područja Brotnja su uspjeli ostati neporažena na odigranoj simultanki: legenda kluba gosp. Ivan Grgić, najbolje plasirani igrač ŠK Brotnjo na međunarodnom turniru “Međugorje Open 2018” Alen Buntić, talentirani mladi šahist Ante Pehar i Ante Vasilj. Svaki od njih osvojio je po pola boda.

Temeljni cilj organizacije ove sportske manifestacije jest popularizacija ove drevne misaone igre te unapređenje, omasovljenje i poticanje mladih, ali i starije populacije za bavljenje šahom – rekao je Željko Ostojić, tajnik ŠK Brotnja.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.755484674786034&type=1&l=2c5987712e

WordPress Video Lightbox