Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Usvojen proračun Općine Čitluk za 2020. godinu

Općinsko vijeće Čitluk na jučer održanoj 35. sjednici jednoglasno je usvojilo plan proračuna Općine Čitluk za 2020. godinu koji predviđa prihode, primitke i kreditna zaduženja u iznosu od 9.330.000,00 KM, a rashode i izdatke u iznosu od 9.330.000,00 KM, s proračunskom pričuvom od 10.000,00 KM.

Plan proračuna Općine Čitluk nazočnim vijećnicama i vijećnicima predstavio je Pavo Zovko, pomoćnik načelnika iz Službe za financije, koji je podsjetio na proceduru koja je prethodila usvajanju proračuna i odgovorio na pitanja vijećnika, a uz usvojeni proračun za 2020. godinu usvojen je i prijedlog odluke o izvršenju proračuna Općine Čitluk za 2020. godinu.

Također, na jučerašnjoj sjednici usvojen je rebalans proračuna za 2019. godinu. Usvajanje rebalansa proračuna za 2019. godinu prethodilo je usvajanju proračuna za 2020. godinu. Rebalansu proračuna pristupilo se uslijed promjene zakonskih propisa, okončanja projekata iz ranijih godina financiranih iz kreditnih sredstava EIB-a i izmjena ostalih okolnosti poslovanja. Plan proračuna za 2019. godinu predviđao je prihode i rashode u iznosu od 9.053.000,00 KM, dok rebalansom proračuna ove stavke za godinu na izmaku iznose 9.990.000,00 KM.

Na 35. sjednici Općinskog vijeća Čitluk razmatrane su i usvojene izmjene i dopune Regulacijskog plana “Bare 1” u Čitluku, kao i odluka o provođenju usvojenih izmjena i dopuna vezanih za spomenuti regulacijski plan.

Slaven Markota, koordinator Općinskog razvojnog tima, na jučerašnjoj sjednici vijećnicama i vijećnicima prezentirao je izvješće o realizaciji Strategije razvitka općine Čitluk za 2018. godinu. Uz osvrt na realizaciju strategije u 2018. godini Markota je vijećnike podsjetio na činjenicu da je za razdoblje od 2019.-2027. godine usvojena Integrirana strategija razvoja općine Čitluk, koja je izrađena po novoj metodologiji u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP).

Vijećnice i vijećnici OV Čitluk na jučerašnjoj sjednici dali su svoju suglasnost na odluku o izmjenama i dopunama Statuta Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku te su pred kraj sjednice razriješili ranije imenovanog i imenovali novog člana Školskog odbora SŠ dr. fra Slavka Barbarića. Navedenim odlukama Ivan Primorac razriješen je dužnosti u spomenutom Školskom odboru, a za novu članicu imenovana je Tomislava Vasilj.

Na kraju sjednice, Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, čestitao je vijećnicima nadolazeće blagdane i poželio im da ih provedu u radosti i veselju sa svojim najbližima.

WordPress Video Lightbox