Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Upriličen tradicionalni prijem za župnike Broćanskog dekanata

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan upriličili su danas tradicionalni prijem za župnike župa iz Broćanskog dekanata, koji se održava na početku svake godine. Prijemu održanom u Dvorani za sastanke Općine Čitluk nazočili su: don Đuro Bender, dekan Broćanskog dekanata i župnik župe Gradina – Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja – Glavosjek, fra Hrvoje Miletić, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk, fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža – Gradnići i don Ivan Turudić, župnik župe sv. Ante Ploče – Tepčići.

Sudionici prijema u ugodnom su razgovoru napravili osvrt na značajnije događaje koji su se dogodili na području općine Čitluk u protekloj godini, razgovarali o obilježavanju važnih obljetnica, zajedničkoj suradnji i započetim projektima u svim područjima života, kao i o inicijativi za promjenu naziva općine i nekih naseljenih mjesta.

Također, župnici župa iz Broćanskog dekanata informirali su čelne ljude općine Čitluk o broju župljana u svojim župama nakon nedavnog blagoslova obitelji, te o broju rođenih, broju umrlih i o stalim statističkim podacima koji se bilježe u župne matične knjige.

Tijekom danas održanog prijema poseban naglasak stavljen je na razgovore o zajedničkoj suradnji i dogovaranje zajedničkih aktivnosti na dobrobit svih žitelja Brotnja.

WordPress Video Lightbox