Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Helvetas pokrenuo online anketu kako bi utvrdio potrebe i planove gospodarstvenika u privatnom sektoru

Općina Čitluk je potpisnik sporazuma sa Helvetas-om, švicarskom međunarodnom razvojnom agencijom koja je aktivna u trideset zemalja i koja kroz svoje djelovanje doprinosi stvarnim promjenama u životima više od tri milijuna ljudi u nepovoljnom položaju. Potpisanim sporazumom definiran je odnos međusobne suradnje Helvetas-a i Općine Čitluk na zajedničkoj provedbi projekta „Moja Budućnost“ u Čitluku.

Općenita vizija projekta je da ruralna domaćinstva, posebno mlade osobe, imaju mogućnost zapošljavanja i ostvarivanja dohotka te mogu ispuniti vlastitu ideju o svrhovitom životu, a Helvetas je identificirao općinu Čitluk kao zanimljivo područje za implementaciju projekta sa još nekoliko općina u Bosni i Hercegovini.

Kako bi što bolje identificirala potrebe u gospodarstvu na području općine Čitluk, međunarodna razvojna agencija Helvetas kreirala je link sa online upitnikom. Svrha provedbe ankete je prikupljanje podataka s posebnim naglaskom na mogućnost zapošljavanja i samozapošljavanja mladih na području općine Čitluk, identificiranje sektora kojima je potrebna adekvatna radna snaga sa konkretnim stručnim sposobnostima i planove privatnog sektora.

Podaci prikupljeni u anketi bit će iskorištena radi analize potencijala općine/grada. Cilj nam je utvrditi potrebe i planove privatnog sektora, te sukladno tome djelovati u razvijanju općinskih/gradskih strategija ekonomskog razvoja i zapošljavanja – poručili su iz Helvetasa uz napomenu da će odgovori prikupljeni u anketi biti zabilježeni kao anonimni i korišteni samo u navedene svrhe.

Anketa je dostupna OVDJE.

WordPress Video Lightbox