Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Čitluku predstavljena knjiga „Govor duše“

Sinoć je u Čitluku predstavljen književni prvijenac Širokobriježanke Marijane Jurilj, knjiga „Govor duše“. Predstavljanje u dvorani župe Krista Kralja – Čitluk organizirao je Treći franjevački red Čitluk pa su zainteresirani u Čitluku, nakon Širokog Brijega u kojem je knjiga predstavljena ranije, dobili priliku čuti što je u svojoj knjizi zapisala magistrica socijalnog rada koja piše kolumne na portalima medjugorje.info i frama.ba.

U programu predstavljanja uz autoricu sudjelovali su: fra Dane Karačić, Višnja Spajić, Andrea Musa i Vesna Mandić, dok je predstavljanje svojim nastupom glazbeno obogatila glazbena sekcija Frame Široki Brijeg.

Na početku sinoćnjeg programa dobrodošlicu nazočnima poželio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk. U nastavku programa autoricu knjige predstavila je moderatorica predstavljanja Višnja Spajić, a tijekom večeri Andrea Musa i Vesna Mandić pročitale su neke od najzanimljivijih dijelova prozno-poetske zbirke „Govor duše“.

Osvrćući se na svoju knjigu Marijana Jurilj je istaknula kako je knjiga nastala u razdoblju kada joj je bilo teško i kada je vodila tešku borbu, no da se sve na kraju dobro završilo jer je koračajući kroz sve poteškoće pronašla Boga.

Poanta moga govora i moje knjige u bit je da sam imala svoj plan za život, svi mi imamo neki svoj plan i mislimo da to tako treba biti. Konkretno u dvije moje životne situacije, iz kojih bi posebno istaknula majčinstvo, moji planovi se nisu ostvarili onako kako sam željela – kazala je Jurilji i objasnila da se, nakon što joj se planovi nisu ostvarili, preispitivala je li učinila nešto loše zbog čega je Bog kažnjava i da je shvatila da Bog ne kažnjava, nego ljudima daje ono najbolje.

Nastavljajući objašnjavati poantu svoje knjige autorica je kazala:

Bilo je uistinu teško, ali sve se dobro završilo. Tražila sam jedno a Bog mi je dao drugo. Dao mi je zapravo ono što je najbolje za mene. Najvažnije da samo spoznala istinu koja mi je pokazala da On nije tamo neki Bog, nego živi i prisutni Bog koji živi u nama, pokraj nas, čini čuda, ozdravlja, obraća, potiče… Svjesna sam da ne bih pronašla svoj izvor da nisam nosila te križeve, i još uvijek ih nosim, niti bi se naučila boriti i iskreno radovati životu, prihvaćati križeve i da na koncu ne bih napisala ovu knjigu. Želim svima vama iskreno poručiti da je ovo moje otvaranje duše uistinu jedan prilog kojim želim zahvaliti Bogu za sve što mi je dao u mome životu i nadam se da će bar nekoga taknuti. Ako jednu osobu takne moja misija se ostvarila.

Na sinoćnjem predstavljanju na knjigu „Govor duše“ osvrnuo se i recenzent fra Dane Karačić.

Kada sam pročitao knjigu, stao sam i ostao bez riječi. Nisam sam sebi vjerovao da je to baš to pa sam uzeo knjigu i ponovno je pročitao. Ovaj puta sam je stvarno čitao. Ono što sam pročitao me je streslo, to je za mene bila duhovna bomba – kazao je fra Dana Karačić.

Fra Dane Karačić je istaknuo da predstavljena knjiga ima veliku vrijednost jer je pisana dušom i da je iz tog razloga jako životna, te da je Marijana Jurilj napisala knjigu o kojoj odgovara na mnoga životna pitanja i to na način i sa stilom na kojem bi joj pozavidjeli mnogi koji se profesionalno bave pisanjem.

Knjiga „Govor duše“ dobila je naziv u skladu sa facebook stranicom na kojoj Marijana također objavljuje svoje radove.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1239742626173363&type=1&l=30023b9422

WordPress Video Lightbox