Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Svečano proslavljena 37. obljetnica ukazanja Blažene Djevice Marije

Župljani župe Međugorje i hodočasnici iz svih krajeve svijeta jučer su u Međugorju proslavili 37. obljetnicu ukazanja Blažene Djevice Marije. Svete mise na hrvatskom jeziku slavljene su u 6, 7, 8, 9 i 11 sati u međugorskoj župnoj crkvi, a središnja sv. misa slavljena je na vanjskom oltaru u 19 sati. Svečano misno slavlje predslavio je dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Svečano misno slavlje započelo je procesijom s Gospinim kipom, a dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije započinjući svoju propovijed pozvao je mnogobrojne nazočne, ali i one koji su pratili izravne prijenose misnog slavlja, da širom otvore srce i dušu Presvetoj Majci Božjoj.

Nastavljajući svoju propovijed, fra Miljenko Šteko je kazao da je za svakog propovjednika nije jednostavno propovijedati o Blaženoj Djevici Mariji jer je teška zadaća kazati nešto dovoljno dobro o Onoj koja je milosti puna.

Cijelu nadahnutu propovijed dr. fra Miljenka Šteke, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije, možete poslušati (OVDJE) u audio zapisu koji je objavila Radiopostaja Mir Međugorje.

Na kraju misnog slavlja riječima zahvale svima se obratio fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, koji je uz zahvalu provincijalu, svećenicima koji su bili u koncelebraciji, župnom zboru Kraljice Mira, ovogodišnjim nositeljima Gospinog kipa i mladima iz župe, posebice naglasio zahvalu papi Franji što je za apostolskog vizitatora Svete Stolice izabrao mons. Henryka Hosera, te najavio njegov skorašnji dolazak u Međugorje.

Župljani župe Međugorje i hodočasnici za proslavu 37. obljetnice Gospinog ukazanja pripremali su se devetnicom Kraljici Mira. Tako je od 15. do 23. lipnja svakog dana moljena krunica na Podbrdu, dok je na uočnicu Gospinog ukazanja održana tradicionalna Hodnja mira. U hodu mira od samostana sv. Ante na Humcu do župne crkve sv. Jakova u Međugorju sudjelovao je veliki broj vjernika, a veliki broj vjernika sudjelovao je i u večernjem misnom slavlju koje je na uočnicu predvodio fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1075710359243258.1073743151.252864094861226&type=1&l=83538f84d9

WordPress Video Lightbox