Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Započeo kamp za nogometne vratare u organizaciji HNK Brotnjo

Jučer je u Čitluku započeo kamp za nogometne vratare čiji je voditelj Vladimir Ilečić, trener vratara koji posjeduje UEFA A trenersku licencu, HNS A nacionalnu licencu za trenera vratara, te je također instruktor i dugogodišnji trener vratara. Mini kamp za vratare uzrasta U-10 do U-18 organizirao je Hrvatski nogometni klub Brotnjo, a Ilečićev suradnik u provedbi kampa za vratare je Vladimir Vasilj, proslavljeni vratar i bivši vratar reprezentacije Hrvatske.

Na kampu se okupilo šesnaest vratara, a od voditelja kampa smo doznali da je glavni cilj kampa edukacija vratara u tehničkom i taktičkom smislu. Deset polaznika kampa, kakve Vladimir Ilečić tradicionalne svake godine održava u dogovoru sa nekim nogometnim savezom ili klubom, je iz bližeg okruženja, dok je šest polaznika iz Republike Hrvatske.

Cilj ovakvih kampova je edukacija i da vratari dobiju sve potrebne informacije za rad. Dok sam radio u Dinamu jako puno talentiranih vratara je dolazilo iz svih krajeva, međutim, u Dinamu nisu mogli proći jer nisu imali one osnovne tehnike. Bili su talentirani, ali nisu mogli proći jer su Dinamovi vratari veći imali izgrađene automatizme. Organizacijom ovakvih kampova vratarima dajem one prve informacije – kazao nam je Ilečić i pojasnio da mlađi uzrasti vratara na kampu rade isključio na usavršavanju tehnike, dok se sa vratarima iz starijih uzrasta, koji već imaju savladanu elementarnu tehniku, radi na taktičkoj obuci.

Za mlađe uzrasne kategorije isključivo je samo tehnika, elementarna tehnika: hvat, prvenstveno hvat, a onda i iskorak, prekorak i ostala elementarna tehnika. Međutim, kod starijih uzrasta i vratara koji već trebaju imati elementarnu tehniku, s njima radimo na taktičkoj obuci… Taktička obuka to je samo postavljane, čitanje igre, dirigiranje obranom, da vratar u određenim situacijama zna gdje stoji i da može donositi kvalitetne odluke. Njegove odluke su te koje su zadnje i ta taktička obuka usmjerena je na to da se vratara obuči da zna koju odluku u kojoj situaciji treba donijeti i kao će to uraditi – pojasnio je Ilečić.

Iz praktični dio treninga, sastavni dio kampa je i teoretski dio, za koji je Vladimir Ilečić kazao:

Imamo teoretski dio u kojem ono što sam im pokazivao na treningu argumentiram da to tako rade vrhunski vratari jer pratim vrhunske vratare, analiziram vrhunske vratare i to polaznicima i pokazujem.

Mini kamp za nogometne vratare na čitlučkim Barama trajat će do 28. lipnja a osvrćući se na do sada viđeno Ilečić je ocijenio da su svi pokazatelji dobri i da su polaznici kampa kvalitetni vratari.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1076283855852575.1073743152.252864094861226&type=1&l=1a99054f6b

 

WordPress Video Lightbox