Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Sutra se obilježava druga obljetnica smrti Frane Primorca Umjetnika

Druga obljetnica smrti akademskog slikara Frane Primorca bit će obilježena 27. prosinca, kada će u Čitluku biti slavljena misa zadušnica za pokojnog Primorca (18 sati u župnoj crkvi Krista Kralja) i, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Čitluku, biti postavljena izložba slika Ivana Hercega. Izložba pod nazivom „Moja Hercegovina“ bit će otvorena u Galeriji Klub Matice hrvatske u 19 sati, nakon čega će uslijediti evociranje uspomena na pokojnog Franu Primorca Umjetnika.

Želja nam je da ubuduće uz obljetnicu smrti Frane Primorca Umjetnika organiziramo i izložbu umjetnički radova njegovih prijatelja i suradnika, te da svake godine organiziramo izložbu novog umjetnika i da ovakva praksa postane tradicionalna. U nastajanju je i Monografija, koja će kada bude otisnuta biti predstavljena na godišnjicu Franine smrti – poručili su iz Ogranka Matice hrvatske u Čitluku.

Podsjetimo, prva obljetnica Umjetnikove smrti obilježena je postavljenjem izložbe njegovih radova i predstavljanjem knjige “Boje Vrimena” autora Slave Antina Bage.

WordPress Video Lightbox