Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mate Bulić: Naša sveta dužnost je pomagati

Na Broćanskom trgu u Čitluku danas je održan veliki humanitarni božićni koncert koji su organizirali Caritas, Župa Krista Kralja Čitluk i Udruga Susret. Koncert pod nazivom „Ručak sa Udrugom Susret“ na treću adventsku nedjelju okupio je brojne Brotnjake na trgu, a brojni su bili i izvođači koji su se pobrinuli za raznovrstan program.

Uz mnogo dobre glazbe posjetitelji koncerta mogli su uživati u besplatnom grahu, jelima s roštilja, uštipcima, palačinkama, tortama, kolačima, kuhanom vinu i svemu ostalom što je danas prodavano na prodajnim štandovima. Također, prihod današnjeg humanitarnog koncerta povećan je prodajom umjetničkih djela i tombolom čiji su sretni dobitnici osvojili vrijedne nagrade.

Popularni likovi iz crtanih filmova zabavljali su mališane tijekom koncerta, a najmlađe su svojim dolaskom razveselili i članovi Biciklističkog kluba Brotnjo koji su za ovu prigodu odjenuli odjela Djeda Božićnjaka i mališanima podijelili slatkiše i grickalice.

Na današnjem velikom božićnom humanitarnom koncertu nastupili su: Glazbena sekcija OŠ fra Didaka Buntića, Osnovna glazbena škola Brotnjo, HKUD sv. Marko – Vionica, muška klapa „Herceg“ Čitluk, ženska klapa „Bura“ župa Gradina, Broćanski bećari i Neretvanski gusari, Marin Previšić, Mokarski tamburaši, grupa Enigma, grupa Brotnjo, grupa Gabrijel, Rock Grupa Nešto Između, Posebna vožnja, Ine Tadić i hercegovački bećari, Danijel Boto, Marko Bošnjak, Jozo Vučić i na samom kraju koncerta Mate Bulić.

Svi izvođači naglasili su kako su imali čast nastupiti na velikom humanitarnom božićnom koncertu a u izjavi za novinare nakon održanog koncerta i fotografiranja sa štićenicima Udruge Susret, Mate Bulić kazao je kako se do sada rado odazivao na ovakve koncerte, te je na pitanje hoće li, kao i do sada, biti neumoran u humanitarnom radu i hoće li nastaviti nastupati na humanitarnim koncertima kazao:

Naravno, samo ako me Bog poživi bit ću dokle god se budu ovakve stvari radile, ne samo ovdje kod nas u Čitluku, nego bilo gdje. To je na kraju krajeva moja sveta dužnost, i sveta dužnost svakog čovjeka. Svaki čovjek na svoj način potpomaže kada su u pitanju ovako lijepi događaji. Nisu samo u pitanju izvođači ili neke estradne osobe, nego svi ljudi koji se uključeni u organizaciju. Svatko na svoj način daje doprinos i to je ono što nas sve čini sretnim jer možemo nekome pomoći.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.966145913533037.1073743029.252864094861226&type=1&l=8b58838865

WordPress Video Lightbox