Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

FOTO: Imoćanke osvojile IV Memorijalni košarkaški turnir „Tomo Krasić“

Danas je u Čitluku odigran IV Memorijalni košarkaški turnir „Tomo Krasić“ na kojem su nastupile mlade košarkašice iz: ŽKK Rhea iz Imotskog, ŽKK Trebinje ’03, ŽKK Posušje i ŽHKK Brotnjo ’94. Nakon dvije pobjede, memorijalni turnir osvojile su košarkašice ŽHKK Rhea Imotski. Imoćanke su u svom prvom današnjem nastupu svladale Posušje 45:34, a u finalu turnira Rhea je pobijedila Trebinje rezultatom 73:45.

Košarkašice Trebinja plasirale su se u finale pobijedivši ŽHKK Brotnjo ’94 (65:57), nakon čega je domaća ekipa poražena i u utakmici za treće mjesto. U ogledu ŽHKK Brotnjo ’94 i ŽKK Posušje slavile su košarkašice iz Posušja rezultatom 55:49.

Valja naglasiti da je finalna utakmica započela odavanjem počasti pokojnom Tomi Krasiću. Upravo u spomen na ovog istaknutog sportskog djelatnika, koji je u ŽHKK Brotnjo ’94 za života obnašao dužnost sportskog direktora, ŽHKK Brotnjo ’94 je i organizirao memorijalni turnir kako bi još jednom na prigodan način zahvalio Krasiću za sve zasluge vezane za razvoj broćanskog sporta.

Nakon odigranog finalnog susreta upriličena je svečano dodjela pehara i medalja na kojoj su: Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Karla Krasić i Mirjana Krasić, kćer i supruga pokojnog Tome Krasića, košarkašicama uručili zaslužena priznanja.

Uz pehare i medalje za plasman na IV Memorijalnom turniru Tomo Krasić uručene su i nagrade za najbolju igračicu i najboljeg strijelca međunarodnog turnira. Najbolji strijelac ovogodišnjeg turnira je Ana Jokanović (ŽKK Trebinje ’03), dok je nagrada za najbolju igračicu pripala Petri Kolovrat (ŽKK Rhea Imotski).

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.965578646923097.1073743028.252864094861226&type=1&l=7ee18cc63c

 

WordPress Video Lightbox