Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

ŠK Brotnjo poziva na treće prvenstvo općine Čitluk i upis novih članova

Šahovski klub Brotnjo poziva sve ljubitelje šaha de se prijave za sudjelovanje u trećem prvenstvu općine Čitluk u šahu.

Pravo nastupa imaju svi članovi ŠK Brotnjo ili svi stanovnici općine Čitluk. Turnir će se igrati po švicarskom sustavu. Uparivanje je računalno. Tempo igre je 60 minuta po igraču.

Broj kola ovisi o broju igrača. Prijave se primaju na brojeve telefona :
• 063 214 487 Željko Ostojić
• 063 730 440 Dragan Prskalo

Rok za prijave je 03.11 2019,organizator zadržava pravo da reducira broj učesnika u skladu sa mogućnostima.

Inače, ŠK Btornjo također organizira upis novih članova, za djecu od prvog do devetog razreda osnovne škole. Svi zainteresirani djecu mogu prijaviti na broj mobitela 063 788 537 ( Alen Buntić),063 730 440 (Dragan Prskalo), pozivom ili sms-om ili na mail [email protected]

Šah, često poznat kao igra za intelektualno darovite, je najbolji sport za vježbanje najvažnijeg organa u našem tijelu: mozga.

Dok ga je šahovski velemajstor Bobby Fischer popularizirao 1950-ih i 1960-ih, šah se igra i danas širom svijeta među sudionicima svih uzrasta, od mladih do starijih osoba.

O prednostima igranja šaha u dječjoj dobi govori dovoljno činjenica da je šah školski predmet u preko trideset država. Ovaj trening za mozak od igrača traži vrhunsku koncentraciju, sposobnost planiranja, te strpljenje.

Brojna znanstvena istraživanja su provedena kako bi se ispitalo djelovanje redovnog igranja šaha na djecu u razvoju kao i na ljude u zlatnim godinama. Rezultati različitih studija pokazali su sljedeće:
– Šah potiče razvoj mozga te vježba obje strane mozga
– Povećava IQ
– Pomaže u sprečavanju Alzheimerove bolesti
– Potiče kreativnost
– Uči nas planirati i predviđati
– Poboljšava vještine čitanja
– Unapređuje sposobnost pamćenja
– Uči nas samostalno rješavati probleme
– Poboljšava oporavak od moždanog udara

Ukoliko biste htjeli svoje dijete upoznati sa šahom i svim prednostima koje ono donosi, možda je početak ove školske godine pravo vrijeme da postane član Šahovskog kluba Brotnjo.

WordPress Video Lightbox