Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

S radom počela Međunarodna likovna kolonija „Didak 2019“

Umjetnici okupljeni na Međunarodnoj likovnoj koloniji „Didak 2019“ danas su počeli s radom kod fra Didakove rodne kuće u Paoči. Međunarodna likovna kolonija održava se u sklopu 16. Didakovih dana, a svoje sudjelovanje na ovogodišnjoj koloniji najavilo je dvadeset umjetnika iz BiH i Hrvatske. Voditelj trodnevne likovne kolonije je Mario Boban, koji uz gostoljubive domaćine brine da umjetnicima ništa ne nedostaje.

Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji sudjelovati će: Srećko Slišković, Mate Ljubičić, Tomislav Košta, Ante Ljubičić, Josip Škerlj, Mišo Baričević, Tomislav Zovko, Neven Jakovljević, Miro Stamatović, Kristina Ćavar, Mladen Ivešić, Antun Boris Švaljek, Megi Kunštek, Anđelko Mikulić, Ilija Kegelj, Goran Milinković, Vilim Parić, Jure Jovica, Ante Brkić i Sanja Sivrić.

Ovogodišnju likovnu koloniju ponovno je posjetio prof. Marin Ivanović, a prof. Ivanović, inače profesor na studiju povijesti umjetnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, na ovogodišnju Didakovu međunarodnu likovnu koloniju doveo je i nekoliko svojih studenata kako bi prateći rad slikara mogli naučiti nešto korisno za svoju buduću profesiju.

Početkom rada međunarodne likovne kolonije Didak nastavljeni su 16. Didakovi dani, u čijem programu će sutra biti upriličen „Koncert odabranih“.

„Koncert odabranih“ održat će su u župnoj crkvi u Gradnićima s početkom u 19 sati, a posjetitelji koncerta moći će uživati u nastupima učenika: Glazbene škole Široki Brijeg, Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, Srednje muzičke škole Sarajevo, Muzičke škole I. i II. stupanja Mostar, Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika i Osnovne glazbene škole Brotnjo.

WordPress Video Lightbox