Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Radost Božića podijeljena na velikom humanitarnom koncertu

Radost Božića žitelji Brotnja podijelili su s djecom s posebnim potrebama na jučerašnjem velikom humanitarnom božićnom koncertu “Ručak sa Udrugom Susret” . Humanitarni koncert održan je na Broćanskom trgu, gdje su posjetitelji koncerta dočekani u tri šatora, od kojih je svaki imao svoju namjenu. Onaj najveći bio je rezerviran za pozornicu na kojoj su nastupili: Mate Bulić, Jozo Vučić, Danijel Boto, Grupa Gabriel, Grupa Enigma, Broćanski bećari, HKUD Sv. Marko Vionica, Rock Grupa “Nešto Između”, ženska klapa Bura, Grupa Brotnjo i gitaristica Sara Vučić, učenica OGŠ Brotnjo.

Ovakav koncert postao je tradicionalan, baš kao što je i održavanje božićnog sajma „Ususret Božiću s djecom Udruge Susret“. Spomenuti božićni sajam trajao je tri dana i održan je prije samog koncerta. Tijekom ta tri dana i tijekom koncerta žitelji Brotnja, ali i gosti sa strane, otvorili su svoja srca, te će proslava Božića uz članove Udruge Susret svima ostati u lijepom sjećanju i bit će još jedan lijep podsjetnik na godinu u kojoj je župa Krista Kralja – Čitluk proslavila 100. obljetnicu osnutka i započela gradnju nove župne crkve.

Župni ured Krista Kralja Čitluk uz Udruge Susret, Framu Čitluk, Broćansku udruga mladih – BRUM i Mame Brotnja jedan je od organizatora velikog humanitarnog koncerta, te je iz tog razloga fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja, pozdravio sve nazočne na početku koncerta.

Isus kaže: Pustite malene da dođu k meni. Upravo je ta Isusova rečenica motiv za sve nas da svu djecu, a posebno one koji su s posebnim potrebama, dovedemo Isusu. Da budu blizu, da osjete tu radost i toplinu svakog od nas. Zato vam od srca zahvaljujem što ste danas ovdje na ovom mjestu i što na ovakav način iskazujete podršku osobama s posebnim potrebama i radu Udruge Susret – kazao je fra Miro Šego.

Pozdrave i riječi zahvale okupljenima uputila je i predsjednica Udruge Susret.

Mi možda ne slavimo sto godina, ali u devet godina postojanja Udruge Susret ovo nam je šesti božićni humanitarni koncert. Možda jednog dana bude i stoti, tko zna, ali uspjeli smo samo zahvaljujući vama. U ime naše djece, u svoje osobno ime i u ime roditelja želim vam blagoslovljen Božić i da se lijepo družite – poručila je Jasna Vasilj, predsjednica Udruge Susret.
Druženje na velikom božićnom humanitarnom koncertu u Čitluku bilo je uistinu lijepo, a svoj vrhunac koncert je imao tijekom nastupa Mate Bulića, koji se, kao i svi ostali izvođači, uvijek rado odazove i na taj način da doprinos proslavi Božića.

Uz mnogo dobre glazbe posjetitelji koncerta mogli su uživati i u raznolikoj ponudi hrane, napitaka, božićnih dekoracija i svega ostalog što su organizatori pripremili za šesti humanitarni koncert, koji je imao i bogatu tombolu u kojoj je glavna nagrada bilo osmodnevno putovanje za jednu osobu u Svetu zemlju.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1215473475266945&type=1&l=17b348ae39

 

WordPress Video Lightbox