Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Gornja Blatnica: U Biblijskom vrtu uprizorene žive jaslice

Danas su u Biblijskom vrtu u Gornjoj Blatnici uprizorene žive jaslice. Prije prikazivanja događaja iz Betlehema, u crkvi Presvetog Srca Isusova slavljena je sv. Misa, a tijekom današnje, četvrte nedjelje došašća, u Biblijskom vrtu je organizirano i prigodno druženje župljana župe Gradnići.

Misno slavlje predvodio je fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnići, koji je nakon misnog slavlja također pozdravio okupljene u Biblijskom vrtu, predstavio pripremljeni program, te se zahvalio Crkvenom vijeću i članovima Trećeg franjevačkog reda, zborovima iz Gornje Blatnice i Gradnića, voditeljicama programa, djevojkama koje su organizirale humanitarnu akciju i svima koji su na različite načine podržali organizaciju današnjeg druženja.

Osvrćući se na žive jaslice koje su pripremili mladi iz župe, fra Nikola Rosančić je kazao kako za razliku od klasičkih živih jaslica u živim jaslicama koje su uprizorene u četvrtu nedjelju došašća neće biti prikazano Isusovo rođenje, nego dio događaja koji su mu prethodili.

Ovo je predstava koje ne govori da će se Isus roditi. Znači, sutra – prekosutra je tek Božić, tako da se ne može kod nas Isus roditi ranije nego što se inače treba raditi. Mi se još uvijek pripremamo za Njegovo rođenje – kazao je fra Nikola Rosančić.

Uz to što su mogli vidjeti žive jaslice žitelji Gornje Blatnice i ostalih dijelova župe Gradnići mogli su kupnjom božićnih ukrasa sudjelovati u humanitarnoj akciji koju je skupina mladih djevojaka organizirala za svoju prijateljicu, kojoj su nakon izlječenja od teške bolesti potrebne skupe injekcije.

Također, u današnjem programu nastupili su zborovi i pjevačke skupine, čiji su nastupi održani prije zajedničkog ručka koji su organizirali Crkveno vijeće i Treći franjevački red, a i u neformalnom druženju nije nedostajalo pjesme, veselja i ugodnog druženja u pravom predblagdanskom ozračju.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1215163251964634&type=1&l=f554812121

WordPress Video Lightbox