Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Radiopostaja „Mir“ Međugorje proslavila 20. obljetnicu djelovanja

Radiopostaja „Mir“ Međugorje jučer je proslavila dvadeseti rođendan. Molitvom krunice i večernjom sv. Misom koju je u župnoj crkvi sv. Jakova – apostola predvodio fra Iko Skoko započela je jučerašnja proslava, a proslava 20. obljetnice djelovanja radiopostaje nastavljena je u dvorani Ivana Pavla II uz nastup zbora Izvor iz Zagreba i druženje djelatnika Radiopostaje „Mir“ Međugorje s mnogobrojnim uzvanicima i prijateljima.

Svoja razmišljanja o važnosti Radiopostaje „Mir“ Međugorje s nazočnima su tako kroz sinoćnji program podijeli fra Miljenko Šteko, provincijala Hercegovačka franjevačke provincija, fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, fra Mario Knezović, ravnateljica Radiopostaje „Mir“ Međugorje, neki od podupiratelja međugorske radiopostaje i fra Marin Karačić.

Fra Marin Karačić na sinoćnjoj svečanoj proslavi izveo je svoju skladbu „Tvoja me ljubav čini velikim“ koja je u 2016. godini bila najizvođenija duhovna skladba u programu Radiopostaje Mir Međugorje. Nakon što je fra Mario otpjevao ovu skladbu uručena mu je nagrada za duhovnu pjesmu godine, a fra Marin je sinoć premijerno izveo skladbu „Svom Sinu nas povedi“ što je ujedno bio i moto cjelokupne svečane proslave.

Radiopostaja Mir Međugorje prije dvadeset godina započela je s emitiranjem u skromnim uvjetima, no ova radiopostaja danas preko vlastitih odašiljača i satelita emitira vlastiti 24-satni program s mnoštvom vjerskih, kulturnih, informativnih i emisija zabavnog karaktera te ima vjerne slušatelje u cijelom svijetu. Radiopostaja Mir Međugorje svojim emitiranjem dakle unosi radost u domove diljem svijeta, a središnja točka programa od osnutka pa do danas bio je svakodnevni izravni prijenos večernjega molitveno-liturgijskoga programa iz župne crkve.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.950915901722705.1073743016.252864094861226&type=1&l=341cf52895

WordPress Video Lightbox