Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Dječji list “Cvrčak” u posjetu KSC Travnik

Jedan dio čitatelja dječjeg lista “Cvrčak” jučer je posjetilo crkvu travničkog sjemeništa gdje se nalazi grob Sluge Božjeg Petra Barbarića u sklopu KSC Travnik. Časni sluga Petar Barbarić omiljeni je zagovornik kojemu se vise od jednog stoljeća mnogi Hrvati utječu za zagovor.

Taj je mladić rođen 19.5.1874. U Šiljevištima, u župi Klobuk. Osjetivši u dusi da ga bog poziva da bude svećenik ušao je u travničko sjemenište koje su vodili oci isusovci. Tamo je prednjačio zdravom pobožnošću, skladnim vladanjem te izvrsnim učenjem. Osobito je zavolio pobožnost Srcu Isusovu i oduševljeno je širio. Upravo je on najviše pridonio da se u sjemeništu uvela sveta pričest na prve petke u mjesecu jer tada nije bila uobičajena svagdanja sveta pričest.

Njegov životni put obasjan je i pobožnošću prema Majci Božjoj. Čistoću svog mladenačkog srca očuvao je snagom duha uz pomoć ustrajne molitve i česte pričesti. Bio je i revan član Marijine kongregacije.

Shrvan bolešću umire u 23. godini života na glasu svetosti. Postaje uzorom mladim ljudima na putu odrastanja i sazrijevanja, pomoć u otkrivanju vlastitog životnog poziva, duhovnog zvanja te u postizanju svetosti u jednostavnosti svakodnevnih dužnosti.

18.3.2015. papa Franjo odobrio je objavljivanje dekreta o herojskim krjepostima Petra Barbarića i time je pokrenut proces njegove beatifikacije. Petrovo proglašenje blaženim očekuje se svakog trenutka.

Maleni čitatelji “Cvrčka” su se tako upoznali sa životom mladića koji može biti uzor svoj hrvatskoj mladeži.

Zahvaljujemo ovim putem svećenicima i sjemeništarcima KSC Travnik koji su nas ljubazno primili i upoznali s radom ove dugogodišnje ustanove kao i svima koji su omogućili ovaj izlet, priopćeno je iz uredništva dječjeg lista „Cvrčak“.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.951003941713901.1073743017.252864094861226&type=1&l=1f9f5cf79c

WordPress Video Lightbox