Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Preporuka Civilne zaštite općine Čitluk za zaštitu od hladnoće

Civilna zaštita općine Čitluk, uzimajući u obzir vremensku prognozu i najavljeni pad temperatura, izdala je preporuku svim pravnim subjektima, javnim institucijama i građanima da na vrijeme poduzmu sve potrebne mjere i radnje usmjerene na sprječavanje mogućeg nastanka šteta na objektima i imovini uslijed vrlo niskih temperatura.

U prvom redu u preporuci se navodi zaštita vodomjerila i vodovodnih instalacija u objektima kako bi se adekvatnom i pravovremenom zaštitom spriječila mogućnost nastanka štete na istim.

Također, starijim osobama i osobama koje boluju od kroničnih bolesti, posebno kardiovaskularnog i respiratornog sustava, preporučuje se izbjegavanje izlaganju niskim temperaturama u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Budući da izlaganje niskim temperaturama može uzrokovati štetne posljedice na zdravlje u preporuci je istaknuta važnost adekvatnog odijevanja prilikom neodgodivih boravaka na otvorenome.

Pravni subjekti, institucije i građani obvezni su na vrijeme očiste snijeg i led ispred svojih objekata jer njihova eventualna pojava izaziva poteškoće i može dovesti do ozljeđivanja.

HITNI TELEFONSKI BROJEVI
121– Operativni centar Civilne zaštite HNŽ
122 – Policija
123 – Vatrogasci
124 – Hitna pomoć
036/ 311 135; 036/ 316 421 – Prijava kvara Elektroprivreda HZ HB

WordPress Video Lightbox