Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Predstavljana zbirka pjesama Draženke Tole „Pogled u nebo“

Sinoć je u dvorani Pastoralnog centra župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin održano predstavljanje zbirke pjesama „Pogled u nebo“ autorice Draženke Tole. Pjesme iz spomenute zbirke Draženka Tole, inače učiteljica hrvatskog jezika u OŠ Čerin, pisala je dugi niz godina, a predstavljanje je organizirano u sklopu „Božićnih susreta s Maticom u Brotnju“, tradicionalne manifestacije u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Čitluk.

U uvodnom dijelu programa sve nazočne pozdravio je prof. Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, koji je uz predstavljanje autorice i njezinog književnog ostvarenja također predstavio ostale sudionike predstavljanja, kazao nešto više o kulturno-duhovnoj manifestaciji koja se održava u blagdansko vrijeme i zahvalio svima na dolasku.

Glazbeni doprinos sinoćnjem predstavljanju zbirke pjesama „Pogled u nebo“ dali su učenici: Mladen Mandžo, Tea Ćavar, Andrea Milićević, Ana Marija Prusac i Marija Pinjuh, dok je studentica Dragana Marijanović pročitale neke od odabranih pjesama iz zbirke čije su predstavljanje posjetili mnogobrojni.

Dragi moji, što reći nakon svega nego jedno veliko hvala svima od srca. Moje pjesme su za mene bile put, koji se otkrivao kroz dugi niz godina. Pjesme koje sam uvrstila u ovu svoju zbirku poezije „Pogled u nebo“ pisane su od mojih ranih dvadesetih do danas. Nastale su neopazice, skrite ček i meni, u šutnji, molitvi, radosti, ali i u teškim i izazovnim situacijama. Svaka od njih iza sebe krije životne priču koju sam iz srca prenijela na papir onako kako su mi riječi dolazile. Najčešće bi to bilo dok sam radila svoje svakodnevne poslove… Nadam se da će svaka pjesma naći svoje mjesto i da će oni koji ih budu čitali pronaći nešto za sebe. Riječi ostaju samo ako su vjerodostojne i to je moj životni moto: Budi ono što jesi i ono za što te je Bog stvorio. Žive samo ako se čitaju. Mene su knjige oslobodile. Mogu svjedočiti što je snaga knjige, što je snaga riječi – poručila je Draženka Tole i srdačno zahvalila svima koji su pomogli na bilo koji način da zbirka ugleda svjetlo dana, počevši od nakladnika i recenzenata pa sve do članova obitelji koji su bili prvi slušatelji Draženkinih pjesama.

Također, Tole se zahvalila ravnatelju OŠ Čerin i svim dragim kolegama i kolegicama, dragim učenicima, svećenicima župe Čerin, časnim sestrama, pomagačima u uređenju prostora i svima ostalima koji su došli na predstavljane, ali i onima koji nisu moli doći, no imaju ogromne zasluge u nastajanju zbirke poezije koja je predstavljana na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, što je na poseban način razveselilo autoricu.

WordPress Video Lightbox