Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

U Vionici odana počast braniteljima poginulim u svim ratovima

Mještani Vionice, predstavnici Općine Čitluk i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata okupili su se danas u Vionici kako bi zajedno slavili sv. Misu i kako bi zahvalili Bogu za branitelje koji su svojim neizmjernom hrabrošću sačuvali slobodu te kako bi odali zasluženu počast onima koji su u slobodu utkali ono najvrijednije, svoje živote.

Misno slavlje predvodio je fra Dragan Ružić, a nakon misnog slavlja kod spomen križa poginulim braniteljima iz Vionice predstavnici mjesne zajednice položili su cvijeće i zapalili svijeće, dok su članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici Općine Čitluk i udruga proisteklih iz Domovinskog rata zapalili svijeće.

Kod spomenika koji je simbol žrtve i pobjede u Domovinskom ratu, simbol obrane, hrabrosti, snage i jedinstva hrvatskog naroda, ali i trajni spomen na prerano prekinutu mladost i oduzetu budućnost branitelja koji su svojim životima branili i obranili domovinu, svi nazočni skrušeno su se pomolili.

Inače, Vionica je u Prvom i Drugom svjetskom ratu te u Domovinskom ratu dala pedeset mladih života, a uspomena na istinske heroje mještani Vionice s ponosom čuvaju i prenose na mlade generacije.

WordPress Video Lightbox