Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Poznati broćanski književnik u posjetu Osnovnoj školi u Vrgorcu

Učenici četvrtih razreda OŠ Vrgorac sa svojim učiteljicama Milom i Anom prisustvovali su književnom druženju s Emilom Raspudićem, bivšim učiteljem razredne nastave, koji je radio i u područnim školama vrgoračkog kraja, pedagogom i psihologom, koji se bavio i novinarskim te književnim radom.

OŠ Vrgorac susret je upriličila u školskoj knjižnici 3. svibnja 2019. Povod ovom druženju je bio izlazak Raspudićeve nove, 4. po redu, knjige namijenjene učenicima mlađega školskog uzrasta „Časna sestra Dominika“. Prethodne nose naslove „Planinske priče“, „Što je čvrknulo“ i „Snaga ljubavi“. Napisao je i 2 knjige o povijesti športa te 3 knjige o povijesti školstva za koje je bio i nagrađivan.

Knjige za najmlađe sadrže pregršt ilustriranih priča. Napisane su tečnim jezikom i obiluju zanimljivim poukama. Autor objavljuje u dječjim časopisima Cvitak i Cvrčak.

Učenici su pred svojim gostom izražajno čitali njegove odabrane priče i pjesme te mu postavljali razna zanimljiva pitanja o njegovu stvaralaštvu. A autor je na njihova pitanja strpljivo odgovarao, pričao im o svom radu i životu te nastanku svojih knjiga, temama i motivima koje su ga poticale na pisanje, a najavio je i skori izlazak nove knjige simbolična naslova „Sve moje ljubavi“.

Zanimljivo je kako su skoro sve priče istiniti događaji iz autorova djetinjstva i života, a neke su čak i stripovane što ih dodatno čini još zanimljivijima mlađem uzrastu, napisano je u objavi OŠ Vrgorac.

WordPress Video Lightbox