Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na obljetnicu stradanja odana počast poginulom Anti Gašparu

Polaganjem cvijeća na mjestu pogibije, danas je na Slipčićima obilježena 27. obljetnica stradanja Ante Gašpara, pripadnika 4. gardijske brigade. Poginulom hrvatskom vitezu počast su odali članovi njegove obitelji, suborci iz 4. gardijske brigade i suborci s područja općine Čitluk, izaslanstvo Općine Čitluk predvođeno načelnikom Marinom Radišićem i predsjednikom OV Čitluk Predragom Smoljanom, predstavnici PS Čitluk, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čitluk i vrgoračkog kraja, te brojni drugi.

Inače, 4. gardijska brigada od ukupno 193 poginula pripadnika svoja četiri člana izgubila je na području Brotnja. Uz spomenutog Antu Gašpara, koji je poginuo 7. svibnja 1992. godine na Slipčićima, u okolnim mjestima za vrijeme Domovinskog rata svoje živote na oltar Domovine također su položili: Ivica Parat, Neno Vučica i Vlado Gotovac.

Kao i ranijih godina, nakon odavanja počasti Anti Gašparu, svi nazočni posjetili su i mjesta stradanja ostale trojice pripadnika 4. gardijske brigade te su nakon toga sudjelovali u misnom slavlju koje je u Tepčićima predvodio don Ivan Turudić, župnik župe Ploče-Tepčići.

Na misnom slavlju u Tepčićima nazočni su se sa zahvalnošću prisjetili svih poginulih branitelja iz Domovinskog rata, a u dijelu nadahnute propovijedi don Ivan je kazao:

Vjerujem da dugujemo zahvalnost, minimalno, to je minimum, svakome tko se udostojao svoj život žrtvovati kako bi mi danas ovdje sjedili. Neki su doslovno žrtvovali svoje živote, dakle prolili su svoju krv. Drugi su žrtvovali dijelove svog tijela, dok su se treći žrtvovali ostajući ovdje uporno se boreći da ova zemlja bude što savršenija i ugodnija za život. Vjerujem da svi dajemo nekakav obol. Stoga, nemojmo odustati od ovog komada zemlje. Nemojmo ga olako ostaviti. Nemojmo zaboraviti ono što ovdje imamo… Uvijek ima mogućnosti ako se hoće.

WordPress Video Lightbox