Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Poziv za sudjelovanje u europskom programu razmjene “Erasmus za mlade poduzetnike”

U Bosni i Hercegovini je aktivan program Europske unije Erasmus za mlade poduzetnike (Erasmus for Young Entrepreneurs). Riječ je o programu prekogranične razmjene koji poduzećima i poduzetnicima iz BiH pruža priliku da surađuju sa ozbiljnim i posvećenim mladim poduzetnicima iz drugih zemalja na razvoju novih poslovnih ideja i upoznavanju novih tržišta, čime postaju dio europske mreže uspješnih poduzetnika. Prijaviti se mogu sve osobe iz BiH koje su vlasnici ili članovi uprave malog ili srednjeg poduzeća, imaju više od tri godine iskustva u upravljanju svojim poduzećem i koje su voljne podijeliti svoje znanje i iskustvo sa novim poduzetnikom.

Ovaj program također nudi priliku mladim poduzetnicima (i onima koji žele to postati) iz BiH da putuju u zemlje regije i Europske unije i tamo surađuju, uče i stječu iskustva od poduzetnika koji uspješno vode svoja poduzeća. Tijekom boravka u inozemstvu, mladi poduzetnici rade po unaprijed dogovorenom planu posjete koji obuhvaća kako usavršavanje i razvoj vlastite poslovne ideje i plana, tako i pružanje podrške poduzetnicima domaćinima u poslovima koje oni obavljaju. Troškovi mladih poduzetnika prilikom boravka u inozemstvu su pokriveni od strane programa Erasmus za mlade poduzetnike, a posjete se obavljaju u skladu sa trenutno važećim COVID-19 mjerama. Tako obje strane imaju koristi od razmjene.

Eda – Agencija za razvoj poduzeća je kontakt točaka programa Erasmus za mlade poduzetnike u BiH, tako da poduzećima iz BiH koja žele biti domaćini mladim poduzetnicima iz inozemstva, kao i mladim poduzetnicima iz BiH koji žele da putuju u inozemstvo, pruža tehničku podršku prilikom registracije u europsku bazu poduzetnika, ostvarivanja kontakta, pronalaska odgovarajućeg poduzetnika, definiranja plana posjete, a na raspolaganju je i tijekom cijelog vremena razmjene.

U bazi podataka programa „Erasmus za mlade poduzetnike“ je registrirano preko 6.600 poduzetnika domaćina i preko 11.600 mladih poduzetnika iz 50 država, a do sada je uspješno realizirano oko 9.400 posjeta.

Više informacija o programu i načinu prijave je raspoloživo na web-stranici Erasmus for Young Entrepreneurs, kao i u promotivnim materijalima:

EYE – najvažnije informacije
EYE – za poduzetnike domaćine
EYE – za nove poduzetnike

Za detaljnije informacije o sudjelovanju u programu Erasmus za mlade poduzetnike, možete kontaktirati Agenciju za razvoj poduzeća Eda, putem e-maila [email protected] ili telefona 051/300-241.

WordPress Video Lightbox