Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Blagoslovljena kapelica u centru za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

U centru za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom danas je blagoslovljena kapelica. Na prigodnom misnom slavlju kapelicu je blagoslovio fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk, a blagoslovu su nazočili članovi Udruge Susret, predstavnici Humanitarne udruge “Sv. Josip“ iz Chicaga koja je financirala izgradnju objekta u Potpolju, predstavnici Općine Čitluk, predstavnici izvođača radova, dobročinitelji i prijatelji Udruge Susret.

U blagoslovljenoj kapelici nazočni su u zajedništvu slavili misu zahvalnicu kojom su Gospodinu zahvalili na primljenim darovima, a na poseban način na prelijepom objektu u Potpolju. Također, na današnjem misnom slavlju nazoči su zahvalili svim dobročiniteljima, na poseban način pokojnoj časnoj sestri Muriel Geisler, humanitarki koja se nesebično zalagala i marljivo djelovala za dobrobit cijele Hercegovine pa tako i općine Čitluk na čijem području je napravila veliki broj humanitarnih dijela. Pokojna časna sestra Geisler od samog je početka bila uključena u gradnju objekta, no nažalost nije doživjela završetak njegove gradnje.

Od samog početka u cijeli projekt bila je također uključena Mary Walsh iz Humanitarne udruge “Sv. Josip“ iz Chicaga kojoj je fra Miro Šego na kraju misnog slavlja uručio prigodni dar.

Današnju svečanost Udruga Susret sa svojim prijateljima i uzvanicima proslavila je na prigodnom druženju, a velika svečanost i proslava održat će se prilikom otvaranja cijelog objekta. Naime, objekt u Potpolju je izgrađen u potpunosti, udruga “Sv. Josip“ iz Chicaga uz izgradnju objekta sudjelovala je i u opremanju nekoliko prostorija, dok je Udruga Susret također opremila dio prostora, no objekt još nije opremljen na način kako je to planirano.

Svoj doprinos opremanju centra za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom s područja općine Čitluk uskoro će dati i Općina Čitluk, pred kojom su još radnje vezane za institucionalizaciju centra i trajno financiranje.

 

WordPress Video Lightbox