Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Počela nova školska godina; 203 prvašića započela osnovnoškolsko obrazovanje

Nova školska godina na području HNŽ započela je danas pa su tako tri osnovne škole i jedna srednja škola na području općine Čitluk ponovno pune učenika. Početku nove godine posebno se vesela prvašići, koji po prvi puta sjedaju u školske klupe, a njih je na području općine Čitluk ukupno 203.

Najviše prvašića, njih 111, započet će osnovnoškolsko obrazovanje u OŠ fra Didaka Buntića, dok će po 46 prvašića pohađati OŠ Bijakovići i OŠ Čerin.
Prvi dan nove školske godine započet je misama zahvalnicama, nakon čega su učenici u školama dobili raspored i ostale informacije potrebne za početak školske godine, a poseban doček u svim školama priređen je za prvašiće.

Tako je primjerice u Čerinu, nakon mise zahvalnice, fra Hrvoje Miletić, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, došao blagosloviti novoobnovljenu zgradu OŠ Čerin, sve učenike i djelatnike ove škole. Dakle, učenike u Čerinu na početku nove školske godine dočekala je obnovljena zgrada OŠ Čerin, o čijoj je obnovi uz riječi dobrodošlice više kazao Pero Petrušić, ravnatelj OŠ Čerin.

U OŠ Čerin tijekom ljeta izvršena je temeljita rekonstrukcija i adaptacija prostora. Radovi su rezultirali dogradnjom tri nove učionice i adaptacijom ostalog prostora, što je omogućilo da se nastava za učenike od 2 do 9 razreda izvodi u jednoj smjeni. Prvašići će nastavu u OŠ Čerin pohađati u međusmjeni te će se stoga nastavni program za 365 učenika, koliko će ih ove godine pohađati OŠ Čerin, odvijati do 14 sati.

Ovakav ustroj izvođenja nastavnog programa omogućit će učenicima više vremena za vannastavne aktivnosti, a obnova unutrašnjih prostorija OŠ Čerin izvršena je zahvaljujući donacijama: fra Miljenka Miće Pinjuh, fra Gojka Zovke, fra Ivana Prusine i fra Miljenka Mike Stojića, kao i donacijama Općine Čitluk, JP Broćanac, JP Broting, organizatora humanitarnog koncerta „Blatničke note dobrote“ i lokalnih poduzetnika.

Tvrtka Union foods na prvi dan nastave prvašiće u OŠ Čerin razveselila je prigodnim darovima.

Također valja istaknuti da će u OŠ Čerin uskoro započeti i rekonstrukcija krovišta, što je projekt koji će zajednički financirati Općina Čitluk i Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1147012792113014&type=1&l=80f1422544

 

WordPress Video Lightbox